Düzce usulü bal kabağı kompostosu nasıl yapılır, tarifi nasıldır?

Düzce usulü bal kabağı kompostosu nasıl yapılır, tarifi nasıldır?
Asitli ve hazır içeceklere en güzel alternatiflerden biri de komposto ve hoşaflardır. Bugün sizlere muhteşem bir bal kabağı kompostosu tarifi vereceğiz. Tadı, rengi, kokusu muhteşem oluyor. İşte lezzeti damaklarda iz bırakacak ve vazgeçilmeziniz olacak bal kabağı kompostosu tarifi...

Hem lezzetli hem faydalı bal kabağı; börekten salataya, tatlıdan çorbaya pek çok tarifle damaklarımızı şenlendiriyor. Komposto hali ise pek bilinmiyor. İşte size pilavın makarnanın yanında severek tüketeceğiniz üzümlü bal kabağı kompostosu...

Bal kabağı kompostosu için gerekli malzemeler;
➞ 1 kilo kadar bal kabağı
➞ 2 su bardağı toz şeker
➞ 1 avuç kuru üzüm

Bal kabağı kompososunun yapımına geçelim;
✔️ Kabağın kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
✔️ Şekeri ilave edin.
✔️ Üzerini gececek kadar su ekleyin.
✔️ Kuru üzümü ekleyin.
✔️ Kabaklar yumuşayana kadar orta ateşte kaynatın.
✔️ Ocağın altını kapatmadan kaynar kaynar cam kavanozlara koyup vakumlayabilir istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Meraldensize/ Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler