Düşük kalorili kahve ve çikolatalı beze kurabiye ile diyette kendinizi şımartın

Düşük kalorili kahve ve çikolatalı beze kurabiye ile diyette kendinizi şımartın
Hafif, düşük kalorili bir tatlı arıyorsanız bu beze kurabiye tam size göre. Tarifini vereceğimiz bu kahve ve çikolatalı beze kurabiyeler diyetteki kişiler için biçilmiş kaftan. Sadece 75 kalori ve tadı ise inanılmaz güzel

Hazır kahve parçaları, vanilya özü ve mini çikolata parçaları içeren bu beze hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de size kafein desteği sağlayacak. Porsiyon başına sadece 14 gram şeker içeren bu tarif günlük şeker alımınız için size hala başka gıdalar yiyebilmeniz için de imkan tanımış olacak. Lafı fazla uzatmadan tarife geçelim.

Kahve ve çikolatalı beze kurabiyelerini yapmak için bir miksere ihtiyacınız olacak zira yumurtaları iyice çırpmamız gerekiyor. Sonrası ise çok kolay karıştırma işlemi tamamlandıktan sonra geriye sadece fırında 20 dakika pişirmek kalıyor.

Besin İçeriği: 71 kalori, 1 gr yağ (1 gr doymuş), 9 mg sodyum, 0 gr lif, 14 gr şeker, 1 gr protein

Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 2 çay kaşığı hazır kahve tozu
  • 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 1/8 çay kaşığı tartar kreması (Krem Tartar olarak marketlerde satılmakta)
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 1/3 fincan mini çikolata parçaları

Bu malzemelerden toplam 12 adet kurabiye çıkmaktadır. Her bir kurabiye 1 porsiyondur. İsteğinize göre tarifteki oranları artırarak miktarı çoğaltabilirsiniz.

Nasıl yapılır

Fırını önceden 150 °C'ye ısıtın. Fırın tepsisine parşömen kağıdı (yağlı kağıt) koyun. Orta büyüklükte bir karıştırma kabında, yumurta akını, hazır kahveyi, vanilyayı ve tartar kremi ekleyip bir karıştırıcı ile yumuşak tepeler oluşana kadar (uçlar kıvrılıncaya kadar) çırpın.

Karışıma her seferinde 1 yemek kaşığı şeker ekleyerek devam edin. Sert tepeler oluşunca yeniden şeker ilave edin şeker bitene kadar bunu tekrarlayın. Daha sonra çikolata parçalarını ekleyin.

Fırın tepsisine 5 cm aralıklarla dizin (Çay kaşığı kullanabilirsiniz). 20 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ara ara kontrol edin sertleşmiş ve dipleri çok hafif kızarmışsa bezeniz hazır demektir. Beze kurabiyelerinizi tel ızgaraya koyup soğumaya bırakın.

Yeme Tavsiyesi:
Beze kurabiyelerini taze meyve ve donmuş yogurt (dondurma değil) ile servis edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler