Reçelli lokum kurabiye nasıl yapılır, tarifi ve püf noktaları
Çayın kahvenin lezzetini taçlandıracak bir kurabiye tarifi hazırladık. Katı yağsız hazırlanan bu kurabiyeler, ısıtılan önce kayısı reçeline sonra hindistan cevizine bulanıp servis ediliyor. Dilerseniz evdeki farklı reçellerle de yapıp farklı renklerde hazırlayabilirsiniz. Lezzeti ile yiyenleri şaşırtan reçelli lokum kurabiyenin yapımı da bir o kadar kolay. Bu tarif diyet bozdurur, gece uykudan uyandırır bizden söylemesi...
Reçelli lokum kurabiye için hangi malzemeler gerekli?
➞ Yarım bardaktan bir parmak fazla şeker
➞ 2.5 su bardağından bir parmak fazla un
➞ Yarım su bardağınında bir parmak fazla sıvı yağ
➞ 2 adet yumurta
➞ Bir paket kabartma tozu
Bulamak için;
➞ 400 gr kayısı reçeli
➞ Hindistan cevizi
Reçelli lokum kurabiye tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle çırpın.
✔️ Sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
✔️ Unu, kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fansız fırında 15-20 dakika kontrollü pişirin. Üzeri kızarmaması gerekiyor.
✔️ Reçeli bir tencere koyup ısıtın.
✔️ Fırından çıkan ve soğuyan kurabiyeleri önce reçele sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alın.
✔️ Oda sıcaklığında en az 3 saat dinlendirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: semirayinlezzetgemisi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.