Dünyanın En Kolay Pasta Tarifi! Yapılışı Basit Tadı İse Tam Bir Efsane Üstelik Malzemesi...

Dünyanın En Kolay Pasta Tarifi! Yapılışı Basit Tadı İse Tam Bir Efsane Üstelik Malzemesi...
Canınız eğer pasta çektiyse pastaneye gitmeyin! Türk mutfağının eşsiz pasta çeşitleri bulunur. Ancak bu pasta hem tatlı niyetine hem yemek niyetine bile gidebiliyor :))) 5 Çayında bunu yiyen enerji depolar akşama yemek bile yemez.. işte Muzlu Rulo Pasta tarifimiz

Genelde misafirim geldiği zaman bu pastayı tercih ediyorum. Yapımı hem daha kolay hem de malzemelerini bulmak çok daha kolay.

Sizlere ayrıntılı bir şekilde tarifini vereceğim.

Açıkçası yedikten sonra vermiş olduğu enerji gün boyu sürüyor. Bu yüzden akşam 5 çayında bu pastadan yedikten sonra insanın hiç bir şey yiyesi gelmiyor :)))

İşte Eşsiz tarifimiz

MUZLU RULO PASTA

Pandispanyası için malzemeler

  • 4 tane orta boy yumurta.
  • 1 su bardağıyla toz şeker.
  • 1 çay bardağıyla su.
  • 1 buçuk su bardağıyla un.
  • 1 paket vanilya.
  • 1 paket kabartma tozu.

Kreması için malzemeler

  • 3 su bardağıyla süt.
  • 1 su bardağıyla toz şeker.
  • 2 yemek kaşığıyla un.
  • 2 yemek kaşığıyla nişasta.
  • 1 paket vanilya.

İçi için malzemeler

  • 2 tane muz.

Üzeri için malzemeler

  • 2 paket kremşanti.
  • 2 su bardağıyla soğuk süt.

Hazırlanışı

Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım, yumurtaları ve toz şekerini mikser yardımıyla krema halini alana dek çırpalım. İçine suyu ve vanilyayı ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürelim. Ardından, elediğimiz unu ve kabartma tozunu da ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Hazır ettiğimiz pandispanya karışımınızı yağlı kağıt serdiğimiz bir fırın tepsisine aktaralım ve üzerini spatula ile düzeltelim. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda 15-20 dakika pişirelim. Pastanın kreması için sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı bir tencereye aktaralım. Bir çırpıcı ile sürekli karıştırarak orta ateşimizde muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Pastanın üzeri için, toz kremşantimizi soğuk süt ile mikser yardımıyla çırpalım ve buz dolabında 1 saat kadar dinlendirelim. Pişirdiğimiz pandispanyayı oda sıcaklığına gelmesi için 10 dakika bekletelim ve yağlı fırın kağıdından alalım. Pandispanyayı sarınca iç kısmının olduğu yüzeye, kremamızı bir spatula ile yayalım. Muzları da orta kısmına bütün şekilde yerleştirelim. Pandispanyayı rulo şeklinde saralım. Hazır ettiğimiz rulo pastayı servis tabağımıza alabiliriz. Üzerine ise çırptığımız kremşantiyle kaplayalım. Buzdolabında en az 2 saat bekletelim. Ardından sevdiklerimize servis edebiliriz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler