Düdüklü Tencerede 10 Dakikada Hazır! Rengi Kıvamı Muhteşem Lokum Gibi Ayva Reçeli Tarifi

Düdüklü Tencerede 10 Dakikada Hazır! Rengi Kıvamı Muhteşem Lokum Gibi Ayva Reçeli Tarifi
Türk Mutfağında kahvaltıların olmazsa olmazlarıdır reçeller. Kayısıdan vişneye, incirden çileğe çeşit çeşit reçeller sofraları renklendirir. Peki ayva reçeli nasıl yapılır, ayva reçeli yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte düdüklü tenerede tam ölçülü lokum gibi ayva reçeli tarifi...

Kış günlerinde kızarmış sıcacık ekmeğin üzerine tereyağ sürüp ayva reçeliyle yemenin keyfi bir başkadır.Tatmadıysanız mutlaka deneyin. Rengi kokusu iştah kabartır.

Ayva sarı rengi nasıl böyle kırmızı oluyor diyenlere bi açıklama getirelim. Ayva reçeline o muhteşem rengini karanfil ve kullandığımız çekirdekleri veriyor. Bu sayede gıda boyası katkı maddesi kullanmadan ortaya muhteşem bir renk çıkıyor.

İşte tadına doyamayacağınız pratik ayva reçeli tarifi ve püf noktaları.

Düdüklü tencerede ayva reçeli için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 3 kase dilimlenmiş ayva
  • 3 kase şeker
  • 9 yemek kaşığı su
  • 6-7 karanfil
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Düdüklü tencerede ayva reçelinin yapılışına geçelim:
Ayvaları yıkayıp kabuğunu soyun. Çekirdeklerini çıkardığınız ayvaları kararmaması için suyun içerisine koyun. Ayvaları küp küp doğrayın.
ayva-receli-1.jpg
Daha sonra ayvaları süzgece alıp süzdürün.Kase ile ne kadar ayva çıktığını ölçün.Ayvaları düdüklü tencereye alın.
ayva-receli-2.jpg
Her bir kase ayva için 1 kase şeker ve 3 yemek kaşığı su ekleyin. Üzerine 10-15 adet ayva çekirdeği, 1 çay kaşığı tereyağ ve 6-7 adet karanfil ilave edin.
ayva-receli-3.jpg
Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ocağa alın. Orta ateşte düdüklü tencerenin düdüğü ötene kadar pişirin. Düdüğü öttükten sonra ocağın altını kısıp 10 dakika süre tutun. Daha sonra ocağın altını kapatın. Kağağını açıp limon suyunu ekleyin.
ayva-receli-4.jpg
Ocağın altını tekrar açıp ve yüksek ateşte 10-15 dakika kıvam alana kadar pişirin. Bu arada oluşan köpükleri kaşıkla alın. Reçelin kıvamına bakmak için bir çay tabağına bir kaşık reçelin suyun alıp derin dondurucuya koyun. Koyulaştıysa ocağın altını kapatabilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Elif'in Mutfağı / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler