Dondurucuya Kışlık Patlıcan Saklamak İsteyenler! Yağ Çekmeyen Sağlıklı Fırında Karnıyarıklık Patlıcan Nasıl Kızartılır?

Dondurucuya Kışlık Patlıcan Saklamak İsteyenler! Yağ Çekmeyen Sağlıklı Fırında Karnıyarıklık Patlıcan Nasıl Kızartılır?
Türk Mutfağında patlıcan çok fazla kullanılır. Karnıyarık, imam bayıldı, patlıcan kebap gibi pek çok lezzetli tarif mevcut. Bugün sizlere yazın lezzetli patlıcanları kışın da kullanmak için muhteşem sağlıklı bir yöntemden bahsedeceğiz. Fırında karnıyarıklık patlıcanları kızartıp buzluğa nasıl koyabilirsiniz püf noktalarıyla anlatacağız.

Bu patlıcanlar kışın tam bir kurtarıcı oluyor.

Patlıcanları kızartılıp buzluğa koymuyorum ben. Patlıcan gerçekten çok yağ çekiyor. Bunun yerine hafif yağlayıp tuzlayıp fırınlıyorum, tam kıvamında pişiyorlar. Daha sonra porsiyonluyıp buzluğa kaldırıyorum. 3-4 yıldır bu yöntemi uyguluyorum çok memnunum.

Hem de çok sağlıklı, hiç yağ çekmiyor. Patlıcanları alacalı soyun. Sıvı yağ ve tuz gezdirip harmanlayın. 3 kilo patlıcan için 1 su bardağı zeytinyağı kullandım ben. Patlıcanları iyice ovun, her yerine işlesin, yağ gelmeyen hiç bir yeri olmasın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kontrollü olarak 1 saate yakın pişirin.

Kışın kullanacağınız zaman buzluktan çıkarıp 15 dakika oda sıcaklığında bekletip kullanabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler