Diyet Bozduran Kahvaltılık Tarif! Fırınsız Dışı Çıtır Çıtır Kaşarlı Rulo Krep Börek Tarifi

Diyet Bozduran Kahvaltılık Tarif! Fırınsız Dışı Çıtır Çıtır Kaşarlı Rulo Krep Börek Tarifi

Krep özellikle kahvaltılarda sevilerek yapılan hamur işlerindendir. Bu tarifle krepe başka bir boyut veriyoruz, galeta ununun çıtır yapısı, erimiş kaşarla tabaktaki son krebin bile savaşını yapacaksınız. İşte size fırın kullanmadan dışı çıtır kaşarlı rulo krep börek tarifi

Börek sevenleri! Hamur yoğurma, mayalama, açma derdi olmadan yapılan harika bir lezzetle sizleri tanıştırmak istiyorum. Ben bazen akşamdan hazırlayıp sabah hızlıca kızartıyorum çok pratik oluyor tavsiye ederim.

Sadece kahvaltılarda değil beş çaylarında da çayla enfes gidiyor.

Haydin tarifimize geçelim.

KAŞARLI RULO KREP BÖREK TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un 
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Bulamak için;

  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı galeta unu    

İçine koymak için

  • Parmak şeklinde kesilmiş kaşar peyniri dilimleri

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ    

KAŞARLI RULO KREP BÖREK TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle krep hamurunu yapalım. Büyük bir kaseye yumurtaları kırın ve 2 dakika çırpın. Sıvı yağı ve sütü ilave edin. Tuzu ve azar azar un ilave ederek mikserle çırpıp akışkan bir hamur elde edin. Tamamen pürüzsüz olması için ince bir tel süzgeçten geçirin.  

✔️ Krepleri pişirmeye başlayalım. Bunun için tavayı ocağa koyun, ocağın altını açın orta ateşte biraz ısınsın. Peçete yardımıyla hafif tavayı yağlayın. Daha sonra yağlamayacağız. Bir kepçe krep hamurundan döküp pişirin. Tavayı salladığınızd rahatça kayıyorsa altı pişmiş demektir. Diğer tarafını da çevirip pişirin. Tüm krepleri aynı şekilde hazırlayın.

✔️ Tezgaha kreplerden birini alın. Parmak şeklinde kaşar peyniri koyup yanlardan krepleri kapatın ve rulo halinde sarın. Tüm krepleri bu şekilde sarıp servis tabağına alın.

✔️ Geniş bir kaseye yumurtayı kırın ve sütü ekleyin. Güzelce çırpın.

✔️ Başka bir kaseye galeta ununu koyun. 

✔️ Hazırladığınız rulo krepleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.

✔️ Tavaya bol yağ koyup kızdırın. Attığınızda coss sesi çıkmalı. Yoksa yağını çeker. Kızgın yağa börekleri atıp kızartın. Nar gibi kırmızı olmalı ki kaşarlar tam erisin.

✔️ Fazla yağı çeksin diye bir tabağa havlu peçete koyup kızarttığınız börekleri yerleştirin.

✔️ Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

En Yeniler