Dışarıdaki kumpirin sırrını öğrendik İşte size evde kumpir yapmanın püf noktaları
Patates bizim evin olmazsa olmazıdır. Ne kadar patates tükettiğimizi ben de bilmiyorum. Patates kızartması, patates püresi, patates salatası da yapıyoruz ama kumpirin yeri her zaman ayrı. Sanırım Ortaköy'e gitmeden, Ortaköy'e gitmiş gibi oluyorum :)
Bizim evde her 15 günde bir yapılan ve çocukların cumartesi akşamları nolur kumpir yap diye ısrar ettiği bu lezzeti sizlerle paylaşacağım.
Dışarıda yediğiniz kumpirlerden daha lezzetli olacağını garanti edebilirim. İştah verici görüntüsü de sizi sizden alacak emin olun:)
Lafı uzatmadan kumpir yapımına başlayalım.
Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük boy patates (Lezzetin tavan yapması için mümkünse agria cinsi patates tercih edin )
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Rus salatası için;
- 1 adet orta boy havuç
- 1 orta boy patates
- 1 su bardağı bezelye
- 5 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3-4 adet kornişon turşu
Diğer malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 8-9 adet zeytin
- 3-4 adet kornişon turşu
- Mayonez
- Ketçap
- 4-5 adet sosis
- Ev Yapımı Kumpir Tarifinin Yapılışı
Öncelikle Fırında Patatesleri Pişirelim
✔️ Patatesleri bol suda yıkayın. Bir kaç yerinden delip her bir patatesi aliminyum folyo ile sarın. Aliminyum folyoların direk gıda ile temas etmemesi gerekiyor. Bundan dolayı ya bir tarafı yağlı kağıt olan alimunyum foloyu kullanabilir yada önce yağlı kağıda sarıp sonra aliminyum folyoya sarabilirsiniz.
✔️ Fırını 250 derecede çalıştırıp ısıtın ve aliminyum folyoya sardığınız patatesleri fırına koyun. Patatesler büyük olduğu için ortalama 1,5 saatte pişecektir.
Sıra rus salatası yapmaya geldi.
✔️ Patatesi ve havucu soyup küp küp doğrayın.
✔️ Bezelyelerle birlikte tencereye koyun. Üzerini gececek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
✔️ Sebzeler pişince süzüp soğumaya bırakın.
✔️ Derin bir kapta mayonez ve süzme yoğurdu güzelce çırpın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Sebzeleri de ilave edip güzelce harmanlayın. Rus salatanız hazır.
Diğer malzemeleri de hazırlayın
✔️ Kaşar peynirini rendeleyin
✔️ Bir kaseye tereyağını koyun
✔️ Sosisleri doğrayıp tavada soteleyin.
✔️ Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
✔️ İsterseniz mor lahana salatası yapabilirsiniz.
Şimdi sıra kumpiri yapmada, hadi mutlu sona yaklaşalım!
Fırından çıkardığınız patatesleri soğumadan derin bir kaseye koyun. (Dağılmaması için). Patatesleri ortadan bıcakla kesin. Tuz, karabiber, tereyağı ve rendelenmiş kaşar ilave ederek kaşık yardımıyla patateslerla harmanlayın. İyice pürüzsüz bir hal almalı.
Kumpirin orta kısmını açıp rus salatasını, mısırı, turşuyu, zeytin ve diğer sevdiğiniz malzemeleri yerleştirin.
Üzerine ketcap ve mayonez döküp bekletmeden servis edebilirsiniz. Yemelere doyamayacağınız kumpiriniz hazır. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi
Ekleyeceğiniz malzemeler tamamen sevkinize kalmış. Sosis, mısır, zeytin, kornişon turşu, mor lahana salatası, kısır vs istediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
Püf Noktası
Kumpir için büyük boy, düzgün patatesler seçin.
Fırından çıkan patateslerin orta kısmını açtıktan sonra hiç bekletmeden tereayağı ve kaşar peynirini koymanız gerekiyor. Aksi takdirde püre haline getiremezsiniz.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.