Yumuşamayan dilber dudağı tatlısı tarifi

Yumuşamayan dilber dudağı tatlısı tarifi
Dilber dudağı tatlısı, Türk Mutfağının görüntüsü ile cezbeden klasik baklavalarından biridir. Evde dilber dudağı tatlısı yapmak istiyorsanız tüm püf noktalarını tek tek vereceğiz. Şerbetli tatlı severleri mutfağa alalım, damakları çatlatalım. İşte şerbeti, kıvamı tam dilber dudağı tatlısı tarifi...

Türk Mutfağının en lezzetli şerbetli tatlılarından biri olan dilber dudağı, hem görüntüsü hem lezzetiyle tüm ilgileri üzerine çeken tatlılardandır. Tüm püf noktalarını açıladığımız bu tarifle el açması baklava yapmak gerçekten çok kolay.

Dilber Dudağı tatlısının püf noktaları nelerdir?

  • İçesindeki sirke (üzüm, elma farketmez) kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır. Merak etmeyin baklavada sirke kokusu gelmez.
  • Hamuru kıvamlı ve pürüzsüz bir şekilde yoğurun.
  • Hamur dinlendikçe daha iyi açılır. Buzdolabında 1 gün hava almayacak şekilde dinlendirin. Vaktiniz yoksa en az 1 saat de yeterli olacaktır.
  • Hamur kalırsa buzdolabında 2 gün muhafaza edebilirsiniz.
  • Bezeleri mutlaka nişastayla açın. Tercihen buğday nişastası kullanın. Yoksa mısır nişastası da olur.
  • Baklava hamurunu açabildiğiniz gibi incecik açın.
  • Katları açılsın istiyorsanız yerleştirirken uçlarını birbirine değdirmeyin.
  • Şerbetinizin kıvamı çok önemli. Aşırı koyulaştırmayın, duru da olmasın.
  • Tatlı da şerbette sıcak olmalı.

El Açması Dilber Dudağı tarifi için hangi malzemeler gerekli?
➞ 1 çay bardağı su
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ
➞ 1 çay bardağı yoğurt
➞ 1 yemek kaşıgı dolusu tereyağı
➞ 2 yemek kaşığı sirke
➞ 1 yumurta
➞ 4 su bardağı un

Şerbeti için;
➞ 3,5 su bardağı şeker
➞ 4 su bardağı su
➞ Çeyrek dilim limon

İçi için;
➞ 250 gr ceviz yada fındık

Üzeri için;
➞ 200 gr tuzsuz tereyağı

El Açması Dilber Dudağı nasıl yapılır?
✔️ Hamurunu yoğuralım.
Yoğurma kabına yumurtayı, sütü, sıvı yağı, yoğurdu, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve sirkeyi ekleyip güzelce karıştırın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve kıvamlı olacak şekilde yoğurun. Bu hamuru tüm baklava tariflerinde kullanabilirsiniz.
✔️ Hamuru 10 eşit parçaya bölüp bezeler yapın. Her bir bezeyi merdane yardımıyla nişasasta dökerek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Bu bezelerin aralarına streç film ya da buzdolabı poşeti koyarak buzdolabında hava almayacak şekilde 1 gün bekletin. Vaktim yok diyorsanız en az 1 saat mutlaka dinlendirin.
✔️ Tereyağını eritin.
✔️ 6 tane bezeyi açabildiğiniz kadar incecik açın. Aralarına eritilmiş tereyağından sürerek üst üste yerleştirin.
✔️ Üst üste yerleştirdiğiniz hamuru ikiye katlayın. Yarım ay şeklinde olacak. Bu şekilde 12 kat baklava görüntüsü oluşacaktır.
✔️ Bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
dilber-dudagi-1.jpg
✔️ Her bir yuvarlağın içine ceviz içinden koyup yarım ay şeklinde kapatın ve fırın tepsisine dizin. Her biri diğerinin kapanan yerine gelecek şekilde yerleştirin.
✔️ Üzerine bolca erittiğiniz tereyağından dökün.
dilber-dudagi-2.jpg
✔️ Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
✔️ Şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve limonu ekleyip kaynamaya bırakın. Kısık ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Kıvamlı bir şerbet olmalı.
✔️ Fırından çıkan sıcak baklavaya, sıcak şerbeti dökün. Korkmayın yumuşamayacak:)

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Bera Tatlı Dünyası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler