Deneyip pişan olmayacağınız pankek tarifi

Deneyip pişan olmayacağınız pankek tarifi
Muhteşem lezzetleri ve sevimli görüntüleri ile bu pankeklere çocuklarınız bayılacak! Evdeki malzemelerle 20 dakikada kahvaltıya hazırlayıp sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Buyrun mutfağa :) Yok yok önce yazıya...

Pankek, kahvaltıda tatlı denilince aklan gelen ilk yiyeceklerden biridir. Balla, reçelle, krem peynirle, çikolatayla da çok uyumludur:) 

Bu pankek ismi de nereden geliyor derseniz?

Pan'ın kelime anlamı tava olup ingilizcesi pancake'dir.

Güneydoğu Avrupa kökenli olup şu an dünyanın pek çok yerinde severek tüketilmektedir. Son yıllarda Türkiye’de de yaygın olarak tüketilmeye başlanmıştır.

Şu an hazır pankek karışımlarını bile market raflarında görebiliyoruz. 

Glütensiz beslenen kişilerin de karabuğday kullanarak yaptığı pankek, herkesin beslenme şekline göre uyum sağlayabilir.

Şeker eklemeyip akçaağaç şurubu veya hurma özü ile daha sağlıklı hale getirmek sizin elinizde. Tam buğday unu ilavesiyle ek gıda dönemi çocuklarınız için de güzel bir alternatif olabilir.

Hatta içerisine çocuğunuzun yemediği şeyleri bile ekleyip çeşitlendirebilirsiniz.

Gelelim orjinal pankek tarifimize;

PANKEK İÇİN MALZEMELER

  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un (Kıvamına göre azaltıp artırmanız gerekiyor. Duruma göre önce 2 su bardağını ekleyin. Duruma göre azar azar ilave edin.)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
    pankek-detay-1.jpg

 PANKEK'İN HAZIRLANIŞI

  1. Derin bir kapa yumurtaları kırın, şeker ilave edip 3-4 dakika güzelce çırpın.
  2. Sıvıyağı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Kabartma tozu, un ve vanilyayı eleyin ve toplam 1 dakika çırpın. Bu aşamada mikserle toplam en fazla 1 dakika çırpmak çok önemli. Eğer isterseniz bu aşamayı spatula ile de yapabilirsiniz. Hamur kek hamurundan biraz daha koyu kıvamlı olmalı.
  4. Pankek tavanız varsa işiniz daha kolay. Eğer yoksa da üzülmeyin, normal teflon tavada işinizi görür. Eğer pankek tavanız yoksa sıkma torbasına hamuru koyup çok güzel yuvarlak düzgün şekilli pankekler yapabilirsiniz.
  5. Tavayı sadece ilkinde sıvıyağla peçete yardımıyla yağlayın.
  6. Hamurdan yaklaşık yarım kepçe kadar dökün.Hamurun kabarma payını da düşünerek dökün.
  7. Orta ateşte pişirdiğiniz pankekler göz göz olunca çatal yardımıyla çevirin. Yaklaşık 2-3 dakika da bir yüzü pişiyor, dikkat edin. 
  8. İki yüzü de piştikten sonra pankekleriniz hazır. Siz yaparken çocuklarınız bitirmediyse servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.
    pankek-detay-2.jpg

PÜF NOKTASI

Çikolata, bal, çilek, muz, krem peynir ile servis edebilirsiniz.

Tarifteki ölçüleri kullanarak yaklaşık 20 adet pankek elde edebilirsiniz.

Pankek tavanız yoksa normal teflon tavada da yapabilirsiniz.

Pankek tavasını sadece ilk sefer yağlayın.Her seferinde yağlamanıza gerek yok.

Hazırladığınız hamuru hiç bekletmeyin. Bu daha lezzetli pankekleriniz olur.

Hamur için kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olması pankeklerinizin hem kıvamını hem lezzetini etkiller. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler