Deneyenlerin Tekrar Tekrar Yapacağı Lokum Kıvamında Tane Tane Tavuklu Türkmen Pilavı Tarifi

Deneyenlerin Tekrar Tekrar Yapacağı Lokum Kıvamında Tane Tane Tavuklu Türkmen Pilavı Tarifi
Orta Asya ülkelerinin pilavları çok meşhurdur. Eti sebzesiyle yanına başka bir şey aratmaz. İşte bu lezzetlerden en çok bilineni Türkmen ve Özbek Pilavları. Bugün sizlere lokum gibi etiyle lezzetli bir tavuklu türkmen pilavı tarifi paylaşacağım.

Bu tarifi 10 yıla yakın birlikte çalıştığım arkadaşımın eşinden almıştım. Mehri bu pilavı harika yapardı sağolsun çok yedik yemeklerini. Türkmenistandan gelen annesinin ellerinden bile yemişliğimiz var.

Orjinal tarifte et, havuç ve pirincin oranları eşit 1'er kilo hepsinden. Biz azaltarak yapıyoruz bu tarifi.

Aynı zamanda et havuç pirinç hepsi aynı tencerede piştiği için tadı birbirine geçiyor ve enfes bir lezzet ortaya çıkıyor. Mutlaka deneyin.

Unutmadan Türkmenlerde kimyon çok önemli. Yemeklerinde çokça kullanıyorlar. Bu pilava da mutlaka tane kimyon koyun. Yoksa toz da olur ama aynı lezzeti yakalayamazsınız benden söylemesi.

TAVUKLU TÜRKMEN PİLAVI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk (Ben tavuk pirzolayı doğrattırdım)
  • 3 adet orta boy havuç (İnce uzun çubuk çeklinde doğranmış)
  • 2 orta boy soğan (Piyaz şeklinde doğranmış)
  • 4 su bardağı baldo pirinç
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kimyon

TAVUKLU TÜRKMEN PİLAVI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ 15 dakika tuzlu sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri güzelce yıkayıp süzdürün.

✔️ Geniş bir tencereye sıvı yağı alın. Yağ ısınınca iri piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin. Hafif pembeleşince tavuk etini koyun. Tuz da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. kısık ateşte tavuk eti suyunu çekip güzelce kavrulması gerekiyor. Eğer tam pişmezse çok az su ilave edebilirsiniz ama gerek olmuyor. Daha sonra kalın kibrit şeklinde doğradığınız havuçları ekleyin.Bu aşamada sarımsak seviyorsanız 7-8 diş sarımsak atın ve 10 dakika kadar kavurun.

✔️ Havuç yumuşayınca suyunu dökün. 

✔️ Tuzunu ve tane kimyonu da ekleyin. 

✔️ Havuçların üzerini kapatacak şekilde yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de koyun. Pirinçlerin üzerini kapatacak şekilde su ekleyin.Kesinlikle karıştırmıyoruz.

✔️ Kısık ateşte pirinç suyunu çekince ocağın altını kapatın. Üzerine havlu kağıt koyup 20 dakika dinlendirin.

✔️ Daha sonra tencereyi geniş bir kaba döküp güzelce karıştırın. Sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Turşu, yoğurt, salata üzerine de yeşil çay tam bir Türkmen Sofrası olur:)

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler