Daha İlk Lokmada Kendine Hayran Bırakıyor! Lokum Gibi Lezzetli Oluyor Yufkadan Kolay Şiş Mantısı Tarifi

Daha İlk Lokmada Kendine Hayran Bırakıyor! Lokum Gibi Lezzetli Oluyor Yufkadan Kolay Şiş Mantısı Tarifi
Mantı, Türk Mutfağının meşhur hamur işlerindendir. Bugün sizlere açma derdi olmadan hazır yufkadan şiş mantısı nasıl yapılır tüm detaylarıyla tarifini vereceğiz. Lokum gibi lezzetli olan bu tarifi mutlaka ama mutlaka deneyin.

Mantı diyince akan sular durur bizde. Yoğurdu, kıyması herşeyi var içinde çocuklar da seviyor. o yüzden hafta da bir mutlaka yapıyoruz. Kayseri mantısı, kozalak mantı, sosyete mantısı, yalancı mantı, makarna mantısı derken en sevilenlerden biri de şüphesiz şiş mantısı. Ben bazen yufkaları sarıp kesip buzluğa atıyorum. Sonradan çıkarıp kızartıyorum. Çok pratik oluyor.

Lafı uzatmadan tarifimize geçelim, damakları şenlendirelim.

KOLAY ŞİŞ MANTISI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 tane yufka
  • 4 numara örgü şişi :) Yoksa da çöp şiş de olur sorun değil...

Kıymalı Yapmak İsterseniz;

  • 1 orta boy kuru soğan
  • 200 gr orta yağlı kıyma
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymanız yoksa;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Üzeri için;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Kızartmak için sıvı yağ;

ŞİŞ MANTISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Yufkaları tezgaha serin. Kenarlarını kesip kare haline getirin. Şişi yufkanın uç kısmına yerleştirip sarın. Rulo olacak. Yufkanın en uç kısmını fırçayla ıslatın ki açılmasın. Şişi yufkaların arasından çekip çıkarın. (Henüz kesmiyoruz, diğer yufkaları da hazırlayıp keseceğiz)

✔️ Diğer yufkaları da aynı şekilde tek tek rulo haline getirin.

✔️ Yufkaları aynı hizaya getirip minik minik kesin.

✔️ Bu arada kıymalı sosu hazırlayalım.

✔️ Bol kızgın yağda yufkaları kızartıp servis tabağına alın.

✔️ Sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Süzme yoğurt kullanırsanız daha güzel olur. Süzme yoğurdu çok az su ile açıp 1-2 diş ezilmiş sarımsak ve çok az tuz ile krema kıvamına getirin.

✔️ Kıymanız yoksa: Küçük bir tavaya salçayı ve zeytinyağını alıp salçanın kokusu gidene kadar kavurun. Gerekirse çok az su ilave edebilirsiniz. 1-2 dakika kaynayınca salçalı sos hazırdır.

✔️ Kıymalı sos hazırlamak için: Tavaya sıvı yağı ve kıymayı alın. Orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyma suyunu çekip iyice kavrulunca yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip 2-3 dakika daha soteleyin. Tuzunu, biberini atın. Ocağın altını kapatın.

✔️ Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurdu güzelce gezdirin. Onun üzerine de sosu dökün. Pul biber, ince kıyılmış maydanozla süsleyin. Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler