En güzel dalyan köftesi nasıl yapılır? İşte tam ölçülü dağılmayan dalyan köftesi tarifi
Köfte tarifleri arasında dalyan köfte bir adım daha öne çıkıyor desek hiç de abartmış olmayız sanırım. Rengarenk görünümü ve şık sunumu ile davet sofralarının vazgeçilmez yemekleri arasındadır. Sanılanın aksine bir kaç püf noktasına dikkat edildiği takdirde evde dalyan köfte yapması hiç de zor değil. Lafı uzatmayalım hemen damak çatatalan muhteşem tarifimize geçelim.
Fırında dalyan köfte için hangi malzemeler gerekli?
Köftesi için;
➞ 750 gr köftelik dana kıyma
➞ 1 adet rendelenmiş kuru soğan (Suyunu sıkmanıza gerek yok)
➞ 1 adet yumurta
➞ 1 çay bardağı galeta unu
➞ 1 çay kırmızı toz biber
➞ 1 çay kaşığı karabiber
➞ 1 çay kaşığı kimyon
➞ 1 çay kaşığı tuz
Arası için;
➞ 1 kase hazır garnitür
➞ 4 adet yumurta (Orjinalinde yumurta var ama istemezseniz kullanmayabilirsiniz)
Üzeri için;
➞ 1 yumurta akı
Sosu için;
➞ 2 yemek kaşığı sıvı yağ
➞ 1 yemek kaşığı salçası
➞ 2 diş sarımsak
➞ 1 adet domates rendesi
➞ 1 çay kaşığı tuz
Süslemek için;
➞ 1 adet domates
➞ 2 adet yeşil biber
Fırında dalyan köfte nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle köfteyi yoğuralım. Karıştırma kabına köfteyi, rendelenmiş kuru soğanı, yumurtayı, galeta ununu, tuzu ve baharatları ekleyip 4-5 dakika güzelce yoğurun.
✔️ Yağlı kağıdı tezgaha serip. Fırça yardımıyla sıvı yağı yağlı kağıdın tüm yüzeyine sürün. Eti yağlı kağıdın üzerine koyup yayın. Eğer yaymakta zorlanırsanız üzerine bir tane daha yağlı kağıt serip merdane ile daha kolay yayabilirsiniz..
✔️ Köftenin üzerine ince uzun bir şekilde yumurtaları yerleştirin. Garnitürün suyunu süzüp yıkayın. Ve köftenin üzerine dökün.
✔️ Bir tarafından başlayarak rulo olarak sarın.
✔️ Rulo haline getirdiğiniz köftenin yanlarını sıkıştırın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
✔️ Uygun bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
✔️ Üzerinin çatlamaması için fırça ile her yerine yumurtanın beyazını sürün ve 25-30 dakika fırında pişirin.
✔️ Bu arada sosunu hazırlayalım. Bir tavaya zeytinyağını ve salçayı 3-4 dakika kavurun.Rendelenmiş domatesi, sarımsağı ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin.Yarım su bardağından biraz fazla su ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
✔️ Fırından çıkardığınız köftenin üzerine hazırladığınız sosu dökün. Yanlarına domates ve biber yerleştirip 10 dakika kadar daha fırında pişirin.
✔️ Dilimleyip bekletmeden servis edebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Hobbyolog / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.