Çorum'un Meşhur Lezzeti Kirli Saç (Kargı) Tarifi
Çorum'un Kargı ilçesine yolunuz düşterse Kirli Tava, Kirli Saç, Kargı olarak da bilinen yemeğini yemeden ayrılmayın. Herhangi bir kasaba gidip kirli tava hazırlamasını isteyin, hemen fırına verir sizin için. Sonrasını anlatmaya bile gerek yok.
O kuyruk yağının muhteşem lezzeti o kadar iyi geliyor ki. Yanınada tırnak pideyle bandırıp bandırıp yemelik harika bir lezzet çıkıyor ortaya.
KİRLİ SAÇ (KARGI) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 adet patlıcan
- 10 adet yeşil biber
- 7 adet domates
- 1 kg kuzunun but kısmından doğranmış kuş başı et
- 200 gr kuyruk yağı (küçük küçük doğranmış)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber (Başka baharat vs atılmıyor)
Tabiki de saç tava olmazsa olmaz.
KİRLİ SAÇ (KARGI) TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Saçı kenara alın. Öncelikle sebzeleri doğrayıp karıştıracağız. Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları, sarımsakları, çekirdeği alınmış biberleri ve kabuğu soyulmuş domatesleri de yemeklik doğrayın. Tavaya tüm sebzeleri alıp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı pul biber serpip elinizle iyice harmanlayın.
✔️ Tavaya güzelce yayın sebzleri.
✔️ Et normal kuşbaşı şeklinde doğranmış, sinirleri alınmış olmalı. Eti de sebzelerin üzerine yayın. Katman katman olacak. Etlerle harmanlanmayacak. Etin üzerine de çok küçük doğranmış kuyruk yağını serpin.
✔️ Etin üstüne de 1 çay kaşığı kadar daha tuzu dökün.
✔️ Bundan sonrası etrafınızda taş fırın varsa direk gönderin:) Yok bizim burda oyle bir yer diyorsanız da 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1.5 saat kadar pişirin. Evde pişirecekseniz yağlı kağıdı ıslatıp ilk 1 saat tepsinin üzerinde tutun ki hemen kızarmasın üstü.
Yanına bir tırnak pide başka da birşey istemez.:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.