Çörekotlu Tuzlu Pastane Usulü Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi

Çörekotlu Tuzlu Pastane Usulü Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi
Kurabiyeler çay saatlerinin sevilen lezzetlerindendir. Sohbetlerin ayrılmaz parçası haline gelen kurabiyeler çay saatlerini daha da güzel kılar. Bugün sizlere kıyır kıyır çörekotlu tuzlu kurabiye tarifi vereceğiz. Yiyenler hazır sanıyor tadını unutamıyor.

Sıkı durun, misafirlerinizin parmaklarını yiyeceği efsane bir kurabiye tarifi vereceğim. Ağızda dağılan kıyır kıyır bu lezzeti her tadan tarif istedi. Ben de buradan paylaşmak istedim. Buyrun o eşsiz lezzetin tarifi...

ÇÖREK OTLU KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

ÇÖREK OTLU KURABİYE NASIL YAPILIR?

✔️ Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp yoğurun.

✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.

✔️ Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. (Vaktiniz yoksa hemen yapabilirsiniz)

✔️ Hamuru merdaneyle açın. Çok ince olmasın, kalında olmasın. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. İster çubuk şekli verin ister kare kare kesin.

✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

✔️ Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler