Çörekotlu Tuzlu Pastane Usulü Kıyır Kıyır Kurabiye Tarifi
Sıkı durun, misafirlerinizin parmaklarını yiyeceği efsane bir kurabiye tarifi vereceğim. Ağızda dağılan kıyır kıyır bu lezzeti her tadan tarif istedi. Ben de buradan paylaşmak istedim. Buyrun o eşsiz lezzetin tarifi...
ÇÖREK OTLU KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
ÇÖREK OTLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
✔️ Karıştırma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp yoğurun.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. (Vaktiniz yoksa hemen yapabilirsiniz)
✔️ Hamuru merdaneyle açın. Çok ince olmasın, kalında olmasın. İstediğiniz şekli verebilirsiniz. İster çubuk şekli verin ister kare kare kesin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
✔️ Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.