Sirkeli çörek otlu kurabiye nasıl yapılır? İşte bayatlamayan çöre kotlu kurabiye tarifi
Türk mutfağında çayın yanına en çok tuzlu kurabiyeler tercih edilir. Pastanelerdeki gibi ağızda dağılan, kıyır kıyır bir kurabiye yapmak isterseniz bu tarifimiz tam size!İşte leziz mi leziz tuzlu kurabiyeler...
1-2 hafta bile bayatlamayan, her yapanın memnuniyetini sunduğu bir tuzlu kurabiye tarifimiz var. Hazırlaması kolay, yemesi olay bu lezzet beş çaylarınızın vazgeçilmesi olacak.
ÇÖREK OTLU KURABİYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELR
- 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yumurtanın beyazı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı kaşığı şeker
- Varsa 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yaklasik 3-3,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
ÇÖREK OTLU KURABİYE NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Dilerseniz iki buzdolabı şoşeti arasında merdaneyle açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. İsterseniz cevizden biraz küçük olacak şekilde yuvarlayın size kalmış.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün. Biraz çörekotu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.