Çorbanız çok sulu mu oldu, endişelenmeyin! Çorbalar nasıl koyulaştırılır?

Çorbanız çok sulu mu oldu, endişelenmeyin!  Çorbalar nasıl koyulaştırılır?
Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden olan çorbalar sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Lezzetli bir çorba ne çok katı ne çok sulu olur. Fakat ideal kıvamını ayarlamak her zaman mümkün olmayabiliyor. Koyu kıvamı ayarlamak ilave su ile kolay. Peki çok sulu bir çorba için neler yapabiliriz? İşte size tadını bozmadan çorbalarınızı koyulaştırmanın püf noktaları...

İLK YAPMANIZ GEREKEN ŞEY DAHA ÇOK KAYNATMAK

Eğer çorbanız çok sulu ise ilk yapmanız gereken şey yüksek ateşte suyunu çektirmek için daha fazla kaynatmak

TANELİ ÇORBALARI BLENDERDAN GEÇİREBİLİRSİNİZ

Bazı durumlarda çok kaynatsanız da kıvamını ayarlayamayabilirsiniz. Bu durumda eğer çorbanız taneliyse (ezogelin, kereviz, ıspanak, yeşil mercimek gibi) blenderla çekip kıvamını koyulaştırabilirsiniz. 

MALZEME EKLEMEK

Patates, pirinç, şehriye, nohut, erişte gibi malzemeleri ilave ederek daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.

Örneğin;

  • Domates çorbasına şehriye ekleyebilirsiniz. 
  • Yoğurt çorbasına ve mantı çorbasına haşlanmış nohut ilave edebilirsiniz.
  • Mercimek çorbasına ev yapımı erişte ekleyebilirsiniz.

NİŞASTA İLE KOYULAŞTIRMAK

Şeflerin yaygın kullandığı yöntemlerden biri olan nişasta ile koyulaştırmada küçük bir kasede 1 yemek kaşığı nişasta ile yarım çay bardağı suyu karıştırıp kaynayan çorbaya azar azar ilave edin. Kısa sürede çorbanızın koyulaştığını göreceksiniz.

UN EKLEMEK

Ayrı bir sos tavasında 1 yemek kaşığı un ile iki çorba kaşığı sıvı yağı kavurup azar azar kaynayan çorbaya ilave edin. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler