Çorbalardan Makarnalara Pek Çok Yerde Kullandığınız Sıvı Kremayı Evde Yapın! İşte 3 Malzemeyle Yapılan Pratik Sıvı Krema Tarifi
Eskiden her market alışverişinde süt kremasını alırdım. Ne de olsa çoğu tarifte kullanıyoruz. 2 yıl önce çok sevdiğim bir şeften bu tarifi öğrendikten sonra artık kendim yapıyorum. Hem ekonomik hem her an elimin altında oluyor. İnanın orjinalinden farkı yok.
EV YAPIMI SIVI KREMA İÇİN NELER GEREKLİ?
- 50 gr tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
EV YAPIMI SIVI KREMA NASIL YAPILIR?
✔️ Tereyağını tavaya alıp erimeye bırakın.
✔️ Tereyağı tamamen eriyince unu ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştıra karıştır kavurun. Unun kavrulması çok önemli.Kısık ateşte yavaş yavaş:)
✔️ Azar azar süt ilave ederek bir taraftan da sürekli karıştırarak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın.Sakın bir anda sütü dökmeyin.
✔️ Fokur fokur kaynayınca ocaktan alıp cam bir kavanoza koyabilirsiniz. Buzdolabına koyup 3 gün içerisinde tüketin.
Yemeklerde tatlılarda çorbalarda yani sıvı krema kullandığınız her yerde bunu kullanabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.