Çökme Riski Bile Yok! Kabartma Tozsuz Ama Kabardıkça Kabaran Japon Castella Keki Tarifi

Çökme Riski Bile Yok! Kabartma Tozsuz Ama Kabardıkça Kabaran Japon Castella Keki Tarifi
Kek, hem Türk hem de Dünya Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Bugün size kabartma tozsuz ama kabarttıkça kabaran meşhur japon castella kekinin tarifini vereceğiz. İşte o enfes lezzetin tüm püf noktaları ve tarifi...

Pamuk gibi sünger dokusuyla kabarık bir kekden bahsetmek istiyorum bugün. Japon cheesecake olarak da bilinenbu kekin yapısı oldukça nemli oluyor. Tayvanda çok meşhur bu lezzette en çok dikkat şeken şey kabartma tozu kullanılmadan bu kadar çok kabarıp sünger yapısı olması. Tat olarak pandispanyaya yapı benziyor aslında.

PÜF NOKTALARINA BİR DEĞİNELİM

Tüm malzemeleri en az yarım saat önce oda sıcaklığına getirin mutlaka. Fansız ayarda pişirin. Fanlı ya da turbo ayarda pişirmemek gerekiyor. Normal keklerden biraz daha uzun sürede ama daha düşük ayarda pişiyor. Benim kekim 55 dakika pişti. Kekun alıp yaparsanız aynı dokuyu ve tadı elde edersiniz. Çok amaçlı un varsa o da olur ama dediğim gibi aynı dokuyu elde etmek için kekunla deneyin.

JAPON CASTELLA KEKİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 100 gr kekun
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr süt
  • 100 gr toz şeker
  • 6 yumurta sarısı
  • 6 yumurta beyazı
  • 1 paker şekerli vanilin

JAPON CASTELLA KEKİ NASIL YAPILIR?

✔️ Tuzsuz tereyağını ve sütü bir tencere koyup eritin, kaynamasın
✔️ Derin bir kaseye kekununu ve vanilyayı eleyerek dökün. (Elemek şart)
✔️Üzerine sütlü tereyağını ekleyip spatula ile karıştırın.Bu aama önemli yumurta sarılarını birer birer her seferinde yedirerek ekleyin. Mikser kullanmayın. El çırpıcısı kullanın.
✔️ Başka bir kapta yumurta beyazını tuz ile mikser yardımıyla çırpın. En son şekeri ekleyip köpük köpük kıvama gelmesini sağlayın.
✔️ Kar gibi oluşan yumurta beyazını kek hamuruna iki seferde spatula ile ekleyin. Alttan üste doğru havalandırarak yedirirseniz yumurta beyazları sönmezler.
✔️ 18 cm genişliğinde kare kalıbınız varsa onu yoksa yuvarlak kek kalıbının dışını alimiyum folyo ile kaplayın. (genellikle kare yapıyorlar japonlar:)) İç kısmıda yağlı kağıt ile kaplayın. Fırın tepisinin ortasına yerleştirin.
✔️ Kek harcını kalıba dökün.
✔️ Fırın tepsisinin yarısına kadar soğuk su ile dökün bu sayede benmari usulü pişireceğiz.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika arası pişirin.
✔️ Fırından çıkınca fırın teline çıkarın ve hemen kağıtları çıkarın.
✔️ Oda sıcaklığında soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler