Çok Pahalı Artık Marketten Almıyoruz! Ev Yapımı Mis Gibi Her Daim Hazır Olacak İşte Size Soğan Granül Tarifi
Büyük marketlerde soğan granülü görmüşsünüzdür. Epey pahalılar ama çok lezzetliler. Evde cips yaparken, makarna sosunda, köftede, zeytinyağlıda vs pek çok yerde kullanıyoruz ve benim mutfağımın adeta bir parçası haline geldi. Uzun zamandır evde soğan granül yapmak aklımda vardı. İki üç denemeden sonra tam istediğim gibi lezzet elde ettim.
Artık marketten soğan granül almıyorum. Siz de denemek istersiniz diye hemen tarifini paylaşıyorum.
SOĞAN GRANÜL İÇİN NELER GEREKLİ?
- 1 kilo beyaz iri soğan
- 2 çorba kaşığı tuz
SOĞAN GRANÜL NASIL HAZIRLANIR?
✔️ Soğanların kabuklarını soyun. İnce ince piyazlık doğrayıp elinizle bir dakika ovun. Birbirinden tamamen ayrılması için bu işlemi yapıyoruz.
✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Soğanları ince bir tabaka halinde yerleştirin. Ben iki ayrı tepsiye paylaştırdım. Bu şekilde kuruma süreleri daha kısaldı.
✔️ Fırını 100 derece 10 dakika ısıtın. Daha sonra tepsileri fırına koyup 5 - 6 saat dereceyi hiç değiştirmeden kavurun. Ara ara çıkarıp kontrol edin tepsiyi sallayarak karıştırın.
✔️ Takır takır kuru olduysa tamamdır fırından çıkarabilirsiniz.
✔️ Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.
✔️ Soğuyan soğanları robota koyup üzerine tuz ilave ederek çekin. Hafif iri olacak şekilde çekiyorum ben . Marketten aldıklarım gibi yani.
✔️ Robotta çektiğiniz soğanları yine aynı tepsiye dizip 1 gün bu şekilde tamamen neminin gitmesini sağlayın. Daha sonra cam kuru bir kavanoza koyup istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
Temmuz , Ağustos sıcaklarında fırın yerine dışarda toz almayan bir yerde 6-7 gün kurutabilirsiniz. Bizim çatı müsait çatıda yapıyorum. Hangisi kolayınıza giderse:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.