Çocukluğunuzun Eskimosunu Meybuzunu Yapıp O anları Yaşamaya Ne Dersiniz Yaz Sıcaklarında İçinizi Serinletecek Meybuz Tarifi

Çocukluğunuzun Eskimosunu Meybuzunu Yapıp O anları Yaşamaya Ne Dersiniz Yaz Sıcaklarında İçinizi Serinletecek Meybuz Tarifi
Yazın insan içini serinletecek içecekler arıyor. Eskiden sürekli dondurma almıyorduk tabiki. Annelerimiz sürekli meyve suyunu dondurur verirdi. Ne lezzetli olurdu? Bugün sizleri çocukluğunuza geri döndürüp o anları yad etmenizi sağlayacağız. İşte size meybuz tarifi, eskimo tarifi:)

Meybuzlar çocukluğumuzun doğal dondurmaları. Adından anlaşıldığı gibi meyvenin buz hali aslında.  Tarifin öyle açıklanacak detay bahsedilecek bir durumu yok. Hangi meyveyi kullanacaksanız blenderdan geçirip duruma göre gerekiyorsa bal ile tatlandırıp (kivi gibi meyvelerde gerekiyor, hepsinde gerekmiyor) kalıplara koymak. Gerçekten çok basit ama sıcaklarda insanın içini serinletmek için harika bir lezzet.

Öyle kalıba falan gerek aslında. Normal su bardağı yada buz kalıpları bile oluyor. En ideali plastik su bardağı aslında. Şekilli olsun derseniz züccaciyelerdeki dondurma kaplarından alabilirsiniz.

Gerisi hayal gücünüze kalmış. Çilekli, böğürtlenli, karpuzlu, kavunlu, kivili hepsi ayrı ayrı enfes oluyor.

Ben şeker kesinlikle kullanmıyorum. Meyvelerin kendi şekeri yeterli ama eğer ekşi bir meyve kullanmışsam da bal ekliyorum. 

EVDE MEYBUZ NASIL YAPILIR?

 

✔️ Çilek, kavun, karpuz hangi meyveyi kullanmak istiyorsanız varsa çekirdeği sağı kabuğu çıkarın:) Rondodan geçirin.  Arlarına meyve dilimleri koyarsanız da efsane oluyor :)

✔️ Damak tadınıza göre gerekiyorsa bal ile tatlandırıp karıştırın.

✔️ Uygun kaplara aktarın.  Ortalarına dondurma çubukları batırın. (Yoksa imdadınıza çay kaşığı yetişecektir:)).

✔️ Sonra buzdolabına kaldırın. En az 5-6 saat  bekleyin. Ben genelde bir gün önceden yapıyorum. 

✔️ Buzluktan çıkınca, bardağı suya tutup ters çevirin ve 10 saniye kadar tutun çok kolay çıkıyorlar.

Hepsi bu kadar :)

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler