Çocukların vazgeçemediği hem sütlü, hem yoğurtlu krep tarifi

Çocukların vazgeçemediği hem sütlü, hem yoğurtlu krep tarifi

Özellikle çocukların bayılarak yediği krep, sabah kahvaltılarınız için hem pratik hem besleyicidir.Damak zevkinize göre farklı malzemelerle çeşitlendireceğiniz krepi, ister ballı, ister çikolatalı, ister peynirli tüketin.

SÜTLÜ YOĞURTLU KREP İÇİN MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

 

SÜTLÜ YOĞURTLU KREPİN YAPILIŞI

Yumurtaları derin bir kaba alın, mikser yardımıyla  güzelce çırpın. Daha sonra yoğurdu da ekleyip pürüzsüz bir  kıvam alana kadar çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip kekten daha akışkan kıvamda olacak şekilde çırpın. 

 

Krep tavanız varsa krep tavası ile yoksa teflon tavada krepleri yapabilirsiniz.

İlk krepi yaparken çok az tereyağı ile tavayı yağlayın. Hazırladığınız krep harcından çorba kepçesi kadar doldurup ısınan tavaya dökün. (Dikkat edin terayağı yanmadan dökün, tavanın hafif ısınması yeterli). 1 kepçe hamurun tavanın tüm zeminine yayılması için tavayı sallayın. Bu sayede hamur ince bir tabaka halinde tavanın tabanına yayılacaktır. Krepleri, orta ateşte göz göz olup, renk alana kadar arkalı önlü kızartalım.

Diğer aşamalarda tavayı yağlamayın.  Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Pişen krepleri servis tabağına alıp ister ılık ister soğuk servis edebilirsiniz.

Pişen krepleri tabağa aldığınızda (sıcakken) aralarına tereyağı sürerseniz daha lezzetli olur.

Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber