El açması mayasız ıspanaklı börek nasıl yapılır? Hamuruna ne konur?

El açması mayasız ıspanaklı börek nasıl yapılır? Hamuruna ne konur?
Çeşit çeşit iç harcıyla börekler; her öğünümüzü şenlendiren lezzetlerdendir. Ayranla, çayla, meyve suyuyla tek başına bile bir öğün olabilir. Bugün sizlere elle kolayca açılan hamuruyla el açması çıtır ıspanaklı börek tarifi hazırladık.

Şöyle çıtır çıtır el açması bir börek olsa da yesek demek yerine hemen harekete geçiyoruz, mutfağın yolunu tutuyoruz. Ama el açması diyince hemen gözünüz korkmasın. Hamuru o kadar güzelki elinizle çeke çeke açıyorsunuz, merdanesiz yani. Yedikten sonra tarif defterinizin favori börek tarifi olarak kaydetmek isterseniz şaşırmayın. İşte denenmiş ve beğenme rekoru kırmış çıtır ıspanaklı börek tarifi ve gerekli malzemeler...

El açması ıspanaklı börek tarifi için neler gerekli?
➞ 7 su bardağı un
➞ 3,5 su bardağı ılık su
➞ 1,5 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;
➞ Yarım kilo ıspanak
➞ 200 gram lor peyniri
➞ 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Arası için;
➞ 125 gram tereyağı
➞ 1 çay bardağı sıvı yağ

El açması ıspanaklı börek nasıl yapılır?
✔️
Yoğurma kabına unu ve tuzu alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ilave ederek kaşıkla toparlayın. Hamur toparlanmaya başlayınca 10 dakika kadar elinizle yoğururarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru hafif unladığınız tezgaha alıp tezgahta da katlaya katlaya 5 dakika kadar yoğurun.
✔️ Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Bezeleri bir bezin üzerine alın. Üzerini de kurumaması için kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
✔️ Bu arada tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.
✔️ Bezeleri merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız bezeleri büyük bir tabağa alıp aralarını güzelce yağlayın ve üst üste yerleştirin.Üzerini poşetleyip 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
✔️ Bu arada iç harcını hazırlayalım. Ispanakları yıkayıp süzün ve ince ince doğrayın. Karıştırma kabına alıp üzerine peynir ve kırmızı biberi ekleyin. Herhangi bir kavurma işlemi yapmayacağız.
✔️ Bezelerden birini tezgaha alıp elinizle çekiştire çekiştire genişletin. Hamur dinlendiği için zar gibi kolayca açılıyor. Merdane vs kullanmayın kesinlikle.
✔️ Uç kısmından 4 parmak içe doğru katlayın. Katladığınız yere ince uzun olacak şekilde iç harcını yayın ve rulo olarak sarın. Sararken kendinize çeke çeke çok da sıkı olmayacak şekilde sarın.
✔️ Yağladığınız yuvarlak büyük tepsiye dolayarak yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
✔️ Kalan yağdan üzerine fırçayla sürün, hiç yağlanmamış yeri kalmasın
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında fansız 40 dakika pişirin. Daha sonra fanlı ayara alıp üzeri kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Enfes Yemek Tarifleri / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler