Çıtırlığı Fast Food Zincirlerindeki Patatesleri Kıskandırıyor İşte Püf Noktalarıyla Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtırlığı Fast Food Zincirlerindeki Patatesleri Kıskandırıyor İşte Püf Noktalarıyla Çıtır Çıtır Patates Kızartması Tarifi
Restoranlardaki, cafelerdeki o çıtır patates kızartmasının sırrını bulduk. Aynısını evde de kolaylıkla yapabileceksiniz. Lezzetiyle damakları şenlendirecek çıtır patates kızartmasını yapmak hiç de zor değil...

Malum çoluk çocuk hepimiz patatese bayılıyorz. Mutfaklarda en çok kullandığımız patatesin kızartması da gönüllere çoktan taht kurdu bile.

Kabul ediyoruz yağda kızaran patates çok da sağlıklı değil ama sık olmamak kaydıyla ara sıra kaçamak yapıp damakları şenlendirebiliriz.

Çıtır çıtır patates kızartması yapmak için bir kaç gizli sırrı tarifimize ekledik. Artık fast food zincirlerindekinden bile daha iştah kabartan patates kızartması yapabileceksiniz.

Kızartmalık patatesleri kapıp haydin mutfağa...

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 5 adet orta boy kızartmalık patates (Arya tipi denilen patates çok lezzetli oluyor)
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı (Bol yağda kızartmak önemli)
  • 1 çay kaşığı tuz

ÇITIR ÇITIR PATATES KIZARTMASI NASIL YAPILIR?

Püf Noktasını hemen verelim. Patateslerin eşit sürede ve aynı şekilde kızarmaları için aynı kalınlıkta ve uzunlukta doğranmasına dikkat edin. Patatesleri kızarttıktan sonra servis tabağına alıp oda ısısında beklettikten sonra unlayıp yeniden kızartarak daha da çıtır yapacağız. Tabiki de patateslerin hepsini bir anda kızartmıyoruz,

Gelelim detaylı tarife...

✔️ Patatesleri güzelce yıkayın. Soyacakla kabuklarını incecik soyun.

✔️ İnce uzun şekilde doğrayın. Dikkat edin hepsinin kalınları ve boyları eşit olsun.

✔️ Buzlu suya 1 tatlı kaşığı tuz atıp patateslerin nişastalarını salmasını bekleyin.10 dakika yeterli... Süzgece koyup yıkayın ve kağıt havlu serdiğiniz tabağa koyup iyice kurumasını sağlayın.

✔️ Yağlı tencereye koyup iyice kızdırın.

✔️ Kızgın yağa bir miktar patatesi atın ve hiç karıştırmadan kızarmalarını sağlayın.

✔️ Süzgeçle fazla yağınısüzdürüp kağıt havlu srediğiniz servis tabağına alın.

✔️ Tüm patatesleri aynı şekilde kızartın.

✔️ Yağın altını kapatıp patateslerin oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.Dilerseniz bu esnada baharatla lezzetlendirebilirsiniz.

✔️ Bu ön pişirme işleminden sonra asıl çıtırlık veren işleme geldik. Patatesleri hafif unlayın. (Bu işlemi süzgeçte yapıyorum ben, fazla unu da kalmamış oluyor)

✔️ Yağın altını tekrar açıp iyice ısınmasını sağlayın. Tekrar parça parça kızartın. Çıtır çıtır patateslerinizi yememek için kendinizi zor tutacaksınız. Fazla yağını süzüp süzgeçle servis tabağına alabilirsiniz.

Bekletmeden sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler