Hiç de İmkansız Değilmiş! Çıtırtısı Mest Eden Patates Kızartması Yapmanın 8 Püf Noktası

Hiç de İmkansız Değilmiş! Çıtırtısı Mest Eden Patates Kızartması Yapmanın 8 Püf Noktası
Patates kızartması günün her öğünü yenilebilen 7'den 77'ye herkesin sevdiği bir lezzettir. Peki çıtır çıtır lezzetli patates kızartması nasıl yapılır? İşte patates kızartması yapmanın püf noktaları…

Her ne kadar sağlıksız olsa da herkesin gönlünde ayrı bir yere sahiptir patates kızartması. Keşke sağlıklı olsa da hep yesek dedirtecek kadar da lezzetlidir. En azından evde ara sıra yaparak nefisleri köreltebiliriz. Dışarıdakilere taş çıkaracak çıtır çıtır patates kızartması yapmanın püf noktalarını öğrenmek isterseniz buyrun...

1.Doğru Patates Seçimi

İnce kabuklu ve altın sarısı patatesler tercih edin.

2.Keserken Boyutlarının Aynı Olmasına Özen Gösterin

Mükemmel patates kızartması yapmanın püf noktalarından biri de patates dilimlerinin mümkün olduğunca eşit olmasıdır. Boyutları aynı olmayan patateslerin kızarma süreleri de değişeceğinden hepsinde aynı sonucu elde edemezsiniz. Hazır patates dilimlerinin boyut 5 cm, eni 1 cm'dir.

3.Bol Suda Yıkayın

Patate dilimlerini nişastası gidene kadar bol suda yıkayın.

4.İyice Kurulamak Şart

Tam kurulanmayan patatesler kızgın yağa attığınızda yağ hem patlar hem de yağın ısısını düşürür. Yani bu durumda çıtır çıtır mükemmel kızartma beklemeyin. Hatta tam kurutmak için patatesleri dilimledikten sonra bir süre donduruda bekletebilirsiniz. Çıkarınca vakit kaybetmeden yağa atabilirsiniz.

5.Maden Suyu, Sirke Ya Da Limon'dan Yardım Alın

Patateslerinizi kızartmadan önce içine tuz eklediğiniz maden suyunda, soğuk suya damlattığınız sirkeli su ya da limonlu soğuk suda yarım saat kadar bekletirseniz patatesleriniz çıtır çıtır olur. Tabi burada sirkenin, limonun ayarını kaçırmayın:)

6.Uğraştırıcı Ama İki Kez Kızartmak Çıtırlığı Tavan Yapıyor

Patatesleri kızgın yağa atıp 3 dakika kızartın. Ardından yağdan alıp alüminyum folyo ile sararak buzluğa atın. 1 saat buzlukta beklettiğiniz patatesleri çıkarıp erimeden yeniden kızgın yağda kızartın.

7.Yağ Yeterince Kızmış Olmalı

Patates kızartması için en ideal sıcaklık 180 derecedir. Bunu anlamak için yağa bir dilim patates atın ve 7-8 sn sonra yüzeye çıkıyorsa tamamdır. Yüzeye çıkma süresi 15 saniye ise yağın sıcaklığı 170 derece, 1 dakika ise 130 derecedir bu da aklınızda kalsın:)

8.Kızaran Patatesleri Süzgece Alın

Kızaran patatesleri genelde havlu kağıda çıkarmak önerilse de süzgeç kullanırsan hem hava alarak yumuşamasına engel olmuş olursunuz hem de yağı daha çok çektiğini görürsünüz.

Kaynak: Hurriyet, Sabah, Mynet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler