Hiç de İmkansız Değilmiş! Çıtırtısı Mest Eden Patates Kızartması Yapmanın 8 Püf Noktası
Her ne kadar sağlıksız olsa da herkesin gönlünde ayrı bir yere sahiptir patates kızartması. Keşke sağlıklı olsa da hep yesek dedirtecek kadar da lezzetlidir. En azından evde ara sıra yaparak nefisleri köreltebiliriz. Dışarıdakilere taş çıkaracak çıtır çıtır patates kızartması yapmanın püf noktalarını öğrenmek isterseniz buyrun...
1.Doğru Patates Seçimi
İnce kabuklu ve altın sarısı patatesler tercih edin.
2.Keserken Boyutlarının Aynı Olmasına Özen Gösterin
Mükemmel patates kızartması yapmanın püf noktalarından biri de patates dilimlerinin mümkün olduğunca eşit olmasıdır. Boyutları aynı olmayan patateslerin kızarma süreleri de değişeceğinden hepsinde aynı sonucu elde edemezsiniz. Hazır patates dilimlerinin boyut 5 cm, eni 1 cm'dir.
3.Bol Suda Yıkayın
Patate dilimlerini nişastası gidene kadar bol suda yıkayın.
4.İyice Kurulamak Şart
Tam kurulanmayan patatesler kızgın yağa attığınızda yağ hem patlar hem de yağın ısısını düşürür. Yani bu durumda çıtır çıtır mükemmel kızartma beklemeyin. Hatta tam kurutmak için patatesleri dilimledikten sonra bir süre donduruda bekletebilirsiniz. Çıkarınca vakit kaybetmeden yağa atabilirsiniz.
5.Maden Suyu, Sirke Ya Da Limon'dan Yardım Alın
Patateslerinizi kızartmadan önce içine tuz eklediğiniz maden suyunda, soğuk suya damlattığınız sirkeli su ya da limonlu soğuk suda yarım saat kadar bekletirseniz patatesleriniz çıtır çıtır olur. Tabi burada sirkenin, limonun ayarını kaçırmayın:)
6.Uğraştırıcı Ama İki Kez Kızartmak Çıtırlığı Tavan Yapıyor
Patatesleri kızgın yağa atıp 3 dakika kızartın. Ardından yağdan alıp alüminyum folyo ile sararak buzluğa atın. 1 saat buzlukta beklettiğiniz patatesleri çıkarıp erimeden yeniden kızgın yağda kızartın.
7.Yağ Yeterince Kızmış Olmalı
Patates kızartması için en ideal sıcaklık 180 derecedir. Bunu anlamak için yağa bir dilim patates atın ve 7-8 sn sonra yüzeye çıkıyorsa tamamdır. Yüzeye çıkma süresi 15 saniye ise yağın sıcaklığı 170 derece, 1 dakika ise 130 derecedir bu da aklınızda kalsın:)
8.Kızaran Patatesleri Süzgece Alın
Kızaran patatesleri genelde havlu kağıda çıkarmak önerilse de süzgeç kullanırsan hem hava alarak yumuşamasına engel olmuş olursunuz hem de yağı daha çok çektiğini görürsünüz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.