Çıtır çıtır mayasız el açması patatesli börek tarifi
Türk mutfağınının sevilen lezzetlerinden olan börekler; hemen hemen günün her öğünü sofralarımızı süsler. Bugün mayasız hamurdan el açması patatesli bir börek tarifimiz var. Hazır yufka ile börek yapmaya son verecek bu tarifi mutlaka deneyin.
Lezzeti kadar görünüşü ile de beğenileri toplayacak bir börekle karşınızdayız. Bu böreğin içi harcı çiğ patatesten yapılıyor. İçerisindeki sirke çıtır olmasını sağlıyor. Üstelik maya da yok. İşte evdeki malzemelerle kolayca yapacağınız çıtır çıtır patatesli böreğin yapılışı...
EL AÇMASI MAYASIZ PATATESLİ BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 5 su bardağına yakın un
Açmak için;
- 1 su bardağı mısır nişastası
İç harcı için;
- 1 kg çiğ patates
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 çaybardağı sıvıyağ
- 100 gr tereyağı
EL AÇMASI MAYASIZ PATATESLİ BÖREK NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına suyu, sütü, sıvı yağı, yumurtayı, sirkeyi ve karbonatı ekleyip karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru 10 bezeye ayırın.
- Üzerini tekrar kapatıp 1 saat dinlendirin. (Dinlenen hamur daha kolay açılacaktır)
- Bu arada iç harcını hazırlayalım. Patatesi rendeleyin (haşlamıyoruz). Suyunu sıkıp geniş bir kaba alın. Üzerine baharatları, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Dinlenen bezelerin hepsini bolca nişasta ile açabildiğiniz kadar açın. 4'e bölün.
- Tepsinin tabanını yağlayın(40 cm yuvarlak tepsi).
- İç harcını 2 kata yetecek şekilde bölüp yerleştirin.
- Son 3 bezeyi üzerine yerleştirin ve böreği kare dilimleyin.
- Tavada tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın.
- Böreklerin üzere tereyağını dökün.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 30-35 dakika üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.