Mayasız hamurdan kıymalı kol böreği nasıl yapılır? İşte mayasız kol böreği tarifi

Mayasız hamurdan kıymalı kol böreği nasıl yapılır?  İşte mayasız kol böreği tarifi
Hamur işlerinde Türk Mutfağının üstüne yok. Çeşit çeşit böreklerse hemen hemen herkesin severek yediği lezzetlerden. Bugün sizlere çıtır çıtır el açması bir börek tarifi vereceğiz. İşte yedikçe yediren mayasız kıymalı kol böreği tarifi...

Maya bazılarının midesine iyi gelmiyor. Bu nedenle mayasız börekler daha çok tercih ediliyor. Bugün sizlere tüm tepsiyi bitirmemek için kendinizi zor tutacağınız bir börek tarifi hazırladık. Hamur açmayı bilmeseniz bile bu hamur o kadar esnek ki gözü kapalı deneyebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.

El açması mayasız kıymalı kol böreği için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 2-2,5 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Hamuru açmak için;

  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

El açması mayasız kıymalı kol böreğinin yapılışına geçelim:
✔️
Unu eleyerek yoğurma kabına alın. Tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edin. 5-6 dakika kadar güzelce yoğurun. Hamuru 6 bezeye ayırın. Her bir bezeyi tekrar yoğurup üzerin örtün ve 30 dakika dinlendirin.
✔️ Tavayı ocağa alın. Isınan tavaya kıymayı ekleyin. Karıştırarak güzelce kavurun. Kıyma renk değiştirince yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. Soğanlar güzelce sotelenince tuzunu,karabiberini ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocağın altını kapatın.
✔️ Tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırın.
✔️ Her bir bezeyi merdana ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yağ karışımından sürüp üst üste yerleştirin. Üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
✔️ Her bir bezeyi oklava ile incecik açın. İç harcını güzelce yayıp rulo yapın.
✔️ Yaptığınız ruloyu çeke çeke uzatın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Kalan yağı üzerlerine sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 190 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: yemeklerimle_prenseslerim / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler