Çin Mutfağının Yeşil Soğanlı Gözleme Tarifi

Çin Mutfağının Yeşil Soğanlı Gözleme Tarifi
Her ne kadar Çin mutfağında pankek olarak geçsede aslında bizim yaptığımız gözlemelerden çok farklı değil. Tarifin orjinal adı ise Çin usulü yeşil soğanlı pankek.

Kim derdi ki Asya mutfağında da bizim babaanne usulü gözlememiz olsun. Meğer onlar da güzel Anadolu’nun köylerindeki annelerimiz gibi mis kokulu gözlemeler yapıyormuş. Bizim tariflerden ufak tefek farkları ve püf noktaları olan bu tarifin asıl sırrı mis gibi yeşil soğanın çıtır hamurla buluşmasında saklı.

Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık olan bu leziz tarifi yaparsanız hem pişmiş hem de çiğ şekilde buzdolabında saklayabiliyorsunuz. Kahvaltıların ve beş çaylarının vazgeçilmezi halini alacak bu tarifi isterseniz ara sıcak olarak da servis edebilirsiniz. Bu lezzet sırrını biz sizlerle paylaşıyoruz. Tarifi sizden ısrarla isteyen misafirlerinizle paylaşıp paylaşmamak ise tamamen size kalmış. Dilerseniz artık tarife geçelim. Tarif için ne kadar az malzeme gerektiğini görünce şaşıracaksınız.

ÇİN USULÜ YEŞİL SOĞANLI PANKEK İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Tarifimizde hiçbir hayvansal ürün bulunmuyor. Bu yüzden vegan ve vejetaryen beslenen kişiler de gönül rahatlığı ile yapabilirler. Dilerseniz pişirirken bitkisel yağ yerine tereyağı da kullanabilirsiniz. Ancak orijinal tarife sadık kalırsanız hem çok hafif hem de doyurucu mis gibi gözlemeler ortaya çıkacak.
Hamuru için;
☑️ 2 su bardağı un
☑️ 1 çay kaşığı tuz
☑️ Yarım su bardağı sıcak su
☑️ Yarım çay bardağı soğuk su

İç malzemesi için;
☑️ Yarım çay bardağı un
☑️ Yarım çay bardağı zeytinyağı
☑️ Yarım çay kaşığı (1 çimdik) tuz
☑️ 8-10 adet yeşil taze soğan

ÇİN USULÜ YEŞİL SOĞANLI PANKEK TARİFİ

💠 Hamur için gereken unu ve tuzu yoğurma kabına alıp iyice karıştırın.
💠 Üstüne sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip aynı zamanda karıştırın.Sıcak su iyice karışana kadar karıştırmaya devam edin.
💠 Aynı işlemi bu sefer soğuk suyu ekleyerek yapın.
💠 Hamuru dört beş dakika var gücünüzle yoğurun. Biraz sert bir hamur topu elde etmeniz lazım bu yüzden hamurunuzun durumuna göre gerekirse su veya un ekleyin. Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini temiz bir bezle kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
💠 Hamurunuz dinlenirken yeşil soğanları olabildiğince incecik doğrayın. İç harcı tutması için un zeytinyağı ve tuzu bir kâseye koyup çatalla iyice çırpın.
💠 Dinlenen hamurunuzu havasını almak için bir kez daha yoğurun. Ve altı eşit parçaya bölün. Her bir parçayı top haline getirin.
💠 Hamur açacağınız yere un serpin her bir parçayı dikdörtgen şeklinde açın. Ortalama 15x25 cm boyutlarında dikdörtgenler elde edeceksiniz.
💠 Hazırladığınız unlu yağlı sostan bir yemek kaşığı alıp hamurun üstünde iyice yayın. Üstüne 2 tepeleme yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan ekleyin. Daha sonra kol böreği yapar gibi ( halı yuvarlar gibi) yuvarlayın.
💠 Silindir haline gelen hamurunuzun yanlarını kapatın. Ardından üstüne biraz baskı uygulayarak tekrar dikdörtgen hale getirin. Sonrasında gözlemeye son şekli vermek için oklava ile yuvarlak şekilde açın.
💠 Tavanıza biraz yağ ekleyin ve kızdırın. Kızgın tavaya gözlemeyi koyun. Hemen çevirmeyin üzerini kapakla kapatıp altını orta ateşe indirip 2-3 dakika pişirin. Bir tarafı kızarınca diğer tarafını da pişirin.
💠 Dışı çıtır içi yumuşacık yeşil soğanlı gözlemeleriniz hazır.

📌 Pişirmeye hazır hale getirdiğiniz gözlemeyi aralarına yağlı kağıt koyarak bir kaba yerleştirip buzluğunuzda aylarca muhafaza edebilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkarıp pişirip ve ilk günkü tazeliği ile afiyetle tüketebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler