Ata Yadigarı Yılların Aranan Tarifiyle Cevizli Sucuk Yapımı ve Tüm Püf Noktaları

Ata Yadigarı Yılların Aranan Tarifiyle Cevizli Sucuk Yapımı ve Tüm Püf Noktaları
Genellikle dışarıdan satın aldığımız efsane bir atıştırmalıktır cevizli sucuk. Vücuda enerji vermesiyle ünlü olan cevizli sucuk, tatlı krizlerinin en masum yiyeceğidir. Peki, evde cevizli sucuk nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylı tarifi...

Cevizli sucuğu evde yapmak isteyenlere harika bir tarifle geldik. Genellikle dut ya da üzüm pekmezinden yapılıyor. Ceviz yerine yeşil fıstık, badem, fındık da kullananlar var. Asma kısmı sizi korkutmasın, ev ortamında bile elbise askısıyla kurutabilirsiniz. Tabiki imkanınız varsa güneşte kurutmak en güzeli. Cevizleri ipe dizerken pamuklu ve çok da kalın olmayan ip kullanın ve ince birip tercih edin. Şimdi taze cevizin tam zamanı ceviz taze olunca suda bekletmeye gerek kalmıyor işiniz daha da kolay oluyor.

Unutmadan şekli sucuğa benzediği için bu ismi almış.Yoksa sucukla bir ilgisi yok:)

Hazırsanız başlayalım...

CEVİZLİ SUCUK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım kilo iri ceviz içi
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı şeker

Bağlamak için;

  • Yarım çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 çay bardağı su

CEVİZLİ SUCUK TARİFİ NASIL YAPILIR?

✔️ Cevizi ayarlayalım. Cevizleri bir gece önceden suya koyun. İğneye ipi geçirin. Ertesi gün cevizleri ipe iğne yardımıyla dizin.İpin uzunluğu size kalmış çok kısa ya da çok uzun olmasın.
✔️ Pekmezli karışımı hazırlayalım. Tüm aşamalarda tel çırpıcı kullanmaya özen gösterin ki topaklanma olmasın. Tencereye pekmezi, şekeri ve suyu koyup karıştırın. Ocağın altını orta ateşte açıp kaynamaya bırakın. Başka bir kasede unu, nişastayı, sütü ve suyu karıştırıp süzgeç yardımıyla tencereye yavaş yavaş ilave edin. Bu aşamada sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Pürüzsüz bir kıvamda olması gerekiyor. Fokur fokur kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 3-4 dakika kadar sonra krema kıvamına gelince ocağın altını kapatın.
✔️ İpe dizdiğiniz cevizleri tencerenin içine batırıp çıkarın. Ben bu işlemi 15 dakikada bir toplam 4 kez yapıyorum.
✔️ Cevizleri astığınız yerin altına, pekmezli karışımın damlaması ihtimaline karşı bir tepsi koyun. Hava şartına bağlı olarak 2-7 gün arasında kuruyacaktır. Hava şartı uygun değilse eve 5-6 günde kuruttuğum çok oldu.. Kuruduktan sonra streç filme sarabilirsiniz. Bu haliyle 6 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

cevizli-sucuk.jpg

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler