Cevizin Çıtırtısı Yiyeni Hayran Bırakıyor! Şef Duygu Tuğcu'dan Muzlu Muffin Tarifi

Cevizin Çıtırtısı Yiyeni Hayran Bırakıyor! Şef Duygu Tuğcu'dan Muzlu Muffin Tarifi
Muffin, son yıllarda ülkemizde de sıkça yapılan lezzetlerden. Porsiyonluk olduğu için sunumu da çok kolay olan bu keki muzlu hiç denediniz mi? Bugün sizlere Şef Duygu Tuğcu'nun Muzlu Muffin tarifini paylaşacağız. Damakları çatlatmaya hazır olun...

Amerikadan mutfağımıza gelen ve oldukça sevilen muffinlerin görüntüleri de lezzetleri de harika oluyor.

Bugün sizlere pasta eğitmeni, 5 Ödüllü pasta kitabı yazarı olan Chef Duydu Tuğcu'nun muzlu muffin tarifini paylacağız.

Verilen ölçülerle 5-6 adet muffin çıkıyor, siz kişiye göre miktarları artırabilirsiniz.

Hazırsanız efsane tarifimize geçelim...

MUZLU MUFFİN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 100 gr muz
  • 90 gr toz şeker
  • 45 gr sıvıyağ
  • 45 gr süt
  • 75 gr un
  • 4 gr karbonat
  • 1 gr toz tarçın
  • 1 yumurta
  • 30 gr ceviziçi

MUZLU MUFFİN NASIL YAPILIR?

✔️ Bir kaseye şekeri, tarçını, karbonatı koyup karıştırın.

✔️ Yumurtayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.

✔️ Zeytinyağını ve unu ileve edin.

✔️ Muzları iri iri doğrayıp yada püre haline getirip içerisine ekleyin.

✔️ Cevizlerin yarısını rendeleyip güzelce karıştırın.

✔️ Cupcake kalıplarının 3'te 2'ini dolacak şekilde hamuru paylaştırın.

✔️ Kalan cevizlerden üzerine serpin.

✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında ortalama 15-20 dk pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler