Cevizin Çıtırtısı Yiyeni Hayran Bırakıyor! Şef Duygu Tuğcu'dan Muzlu Muffin Tarifi
Amerikadan mutfağımıza gelen ve oldukça sevilen muffinlerin görüntüleri de lezzetleri de harika oluyor.
Bugün sizlere pasta eğitmeni, 5 Ödüllü pasta kitabı yazarı olan Chef Duydu Tuğcu'nun muzlu muffin tarifini paylacağız.
Verilen ölçülerle 5-6 adet muffin çıkıyor, siz kişiye göre miktarları artırabilirsiniz.
Hazırsanız efsane tarifimize geçelim...
MUZLU MUFFİN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 100 gr muz
- 90 gr toz şeker
- 45 gr sıvıyağ
- 45 gr süt
- 75 gr un
- 4 gr karbonat
- 1 gr toz tarçın
- 1 yumurta
- 30 gr ceviziçi
MUZLU MUFFİN NASIL YAPILIR?
✔️ Bir kaseye şekeri, tarçını, karbonatı koyup karıştırın.
✔️ Yumurtayı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
✔️ Zeytinyağını ve unu ileve edin.
✔️ Muzları iri iri doğrayıp yada püre haline getirip içerisine ekleyin.
✔️ Cevizlerin yarısını rendeleyip güzelce karıştırın.
✔️ Cupcake kalıplarının 3'te 2'ini dolacak şekilde hamuru paylaştırın.
✔️ Kalan cevizlerden üzerine serpin.
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında ortalama 15-20 dk pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.