Çerez Niyetine Bile Yenir! 1 Yıl Bile Bozulmayan Kışlık Yeşil Domates Turşusu Tarifi
Yaz geldi geçti, kış hazırlıkları bile bitiyor. Konserveler, reçeller, turşular kavanoz kavanoz kilerde yerini aldı bile. Buzluğu ve kurutmalıkları hiç söylemiyorum:) Kış hazırlıkları biraz zahmetli oluyor ama kışın çok kolaylık oluyor. Hele geçen sene pandemi süresinde tam kapanmalarda çok faydasını gördük hepimiz. Biz bugün yine bir efsane turşu tarifi vereceğiz. Kışlık domates turşusu pek bilinmeyen lezzetlerden. Görünümü, tadı o kadar şahane oluyor ki özellikle pilavın yanında çerez gibi gidiyor. Siz de denemek istersen 1 yıl bozulmayan bu turşuyu mutlaka deneyin.
Yeşil domates turşuu için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 2 kilo yeşil domates
- 1,5 baş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5.5 çay kaşığı limon tuzu
- 2.5 su bardağı elma sirkesi
- 1 litre soğuk içme suyu
- 2 tatlı kaşığı pul biber
- 5 litre cam kavanoz
Yeşil domates turşusunun yapımına geçelim:
Domatesleri yıkayıp her birini artı şeklinde tamamen ayrılmayacak şekilde kesin.
Sarımsakları ayıklayın ve iri iri doğrayın.
Maydanozları yıkayın. Domateslerin içersine sarımsakları ve sapları alınmış maydanozları yerleştirin.
5 litrelik cam kavanoza domatesleri yerleştirin. Kalan sarımsakları da içine atın.
Bir kapta şekeri, tuzu, sirkeyi, limon tuzunu, içme suyunu karıştırıp kavanozun ağzına kadar dökün.
Üzerine pul biber dökün. Kavanozun kapatma yerini güzelce silip sıkıca kapatın. Güneş görmeyen, serin bir yerde 25-30 gün bekletin. Kapağını açmadan 1 sene bile bozulmadan saklayabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Fatma’nın Mutfağı / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.