Çayın yanına tatlı ne yapsam diyenlere: Yöresel Erzurum un helvası tarifi
Ülkemizin her yerinde çeşit çeşit helvalar yapılsada erzurum usulü helvanın şerbeti biraz farklı: Bu helvanın şerbeti soğuk dökülüyor
ERZURUM UN HELVASINI İÇİN MALZEMELER
- 200 gram tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- Yarım çay bardağı su
Not: Tarif 6-8 kişiliktir. Ölçüleri yarıya indirerek yapabilirsiniz.
ERZURUM UN HELVASININ YAPILIŞI
- Bir kaba şekeri ve suyu ekleyin. Şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
- Helvayı yapacağınız tavaya tereyağını koyun.
- Tereyağını güzelce eritin.
- Unu ilave edin. Tahta kaşıkla, pembeleşene kadar durmadan karıştırın.
- Un kahverengi bir renk alınca, şekerli suyu ilave edin. (Şeker yerine 4 yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz) ve karıştırın.
- Hemen ocağın altını kapatın.Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika dinlendirin.
- Servis tabağına aldığınız helvanızı cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.