Çayın yanına tatlı ne yapsam diyenlere: Yöresel Erzurum un helvası tarifi

Çayın yanına tatlı ne yapsam diyenlere: Yöresel Erzurum un helvası tarifi
Ülkemizin her yerinde çeşit çeşit helvalar yapılsada erzurum usulü helvanın şerbeti biraz farklı: Bu helvanın şerbeti soğuk dökülüyor

ERZURUM UN HELVASINI İÇİN MALZEMELER

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı su

Not: Tarif 6-8 kişiliktir. Ölçüleri yarıya indirerek yapabilirsiniz. 

ERZURUM UN HELVASININ YAPILIŞI

  1. Bir kaba şekeri ve suyu ekleyin. Şeker iyice eriyene kadar karıştırın.
    erzurum-un-helvasi-detay-2.jpg
  2. Helvayı yapacağınız tavaya tereyağını koyun.
    erzurum-un-helvasi-detay-1.jpg
  3. Tereyağını güzelce eritin.
    erzurum-un-helvasi-detay-3.jpg
  4. Unu ilave edin. Tahta kaşıkla, pembeleşene kadar durmadan karıştırın.
    erzurum-un-helvasi-detay-4.jpg
  5. Un kahverengi bir renk alınca, şekerli suyu ilave edin. (Şeker yerine 4 yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz) ve karıştırın.
    erzurum-un-helvasi-detay-5.jpg
  6. Hemen ocağın altını kapatın.Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika dinlendirin.
  7. Servis tabağına aldığınız helvanızı cevizle süsleyerek servis edebilirsiniz.
    erzurum-un-helvasi-detay-8.jpgAfiyet olsun.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler