Çayın yanına tatlı ne yapsam diyenlere: Pastane usulü şekerpare tarifi
Şekerpareyi bugün de kayınvalidemlere giderken yaptım. Tabaktaki halini çekemedim malesef, sofraya koymamla bitmesi bir oldu. Herkesin tarifini istediği bu tatlının tarifini burda da paylaşmak istedim. Gerçekten denemelisiniz, enfes oluyor. Buyrun pastane usulü şekerpare tarifine...
PASTANE USULÜ ŞEKERPARE İÇİN MALZEMELER
- 125 gr tereyagı
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı kabartma tou
- 1 adet vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
PASTANE USULÜ ŞEKERPARENİN YAPILIŞI
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için şekeri ve suyu tencereye alın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın. Şerbetimiz soğuk olması gerekiyor bu nedenle ilk önce bu işlemi yaptık.
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarini alın. Un hariç diğer malzemeleri ilave edip güzelce harmanlayın.
- Azar azar unu ilave ederek kıvamlı bir hamur elde edin. (Eliniz hamurdan çıkıyorsa kıvamı tamamdır)
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.
- Direk tepsiye dizin. (YAPLAMANIZA GEREK YOK)
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizin.
- Önceden ısıltılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Kızaran sıcak şekerpareleri fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbetle buluşturun.
PÜF NOKTASI
Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak.
Ortalama 1 saat şerbeti çektikten sonra servis ederseniz iyi olur.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.