Çayın yanına pratik tarifler: Susam Mantolu Portakallı Kek Tarifi
Çayın yanına çok yakışan, şipşak hazırlayabileceğiniz nefis bir kek...Görünüşüyle de sofranızı şenlendirecek tarifimize buyrun...
SUSAM MANTOLU PORTAKALLI KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabugu rendesi
- 1 çay bardağı susam
- 1 tatlı kaşığı tereyağ (kalıbı yağlamak için)
- Un
SUSAM MANTOLU PORTAKALLI KEKİN YAPILIŞI
- Derin bir kaba yumurtaları ve şekeri ekleyin.
- Şeker eriyene ve köpük köpük olana kadar çırpın.
- Yağınızı ve sütünüzü ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Ayrı bir kaseye aldığınız un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırdıktan sonra eleyerek kabınıza ilave edin.
- Mikser yardımıyla kekinizi kıvam alana kadar çırpın.
- Portakalın kabuğunu rendeleyip ilave edin.
- Kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın. Üzerine her yerine gelecek şekilde bolca susam serpin.
- Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün
- Kalıbınızı bir iki kez zemine hafif vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Böylece kekiniz daha güzel ve düzgün kabaracak.
- 175 derecelik soğuk fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Ortasına kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.