Çayın Yanına Pastane Usulü Sünger Gibi Dokusuyla Porsiyonluk Muzlu Rulo Yaş Pasta

Çayın Yanına Pastane Usulü Sünger Gibi Dokusuyla Porsiyonluk Muzlu Rulo Yaş Pasta

Pasta yapmak bir sanat gerçekten, el maharati de istiyor. Tabiki de sevgiyle yapmak da önemli. Pastanede gözümüze hitap eden o porsiyonluk yaş pastayı evde yapıp usta şeflere taş çıkarmaya hazır olun.İşte yumuşacık sünger gibi muzlu rulo pasta tarifi

Pasta yapmayı çok seviyorum 6 sene önce pasta kursuna yazıldığım zaman ne kadar heyecanlı olduğumu dün gibi hatırlıyorum. Tabi kursta pastane usulü epey bi tarif öğrendik. Bilgi önemli vesselam. 

O günden sonra daha farklı pastalar yapabiliyorum. Görüntülerinde bile bir iki dokunuş çok şeyi değiştiriyor.

İşte bu da o yıllardan beri yaptığım enfes rulo pasta. Pastanedekinin tıpatıp aynısı zaten. Yapın mutlaka çok kolay.

Sünger gibi dokusuna, kremasına bayılacaksınız.

PORSİYONLUK MUZLU RULO PASTA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Keki için;

  • 4 adet yumurta (en az 1 saat önceden dolaptan çıkmış olsun, oda sıcaklığında olması çok önemli)
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullandım)
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım paket krem şanti (Piştikten sonra)

 

Arası İçin;

  • Muz ve parça çikolata

Süslemek için

  • Benmari usulü eritilmiş çikolata, antep fıstığı tozu

PORSİYONLUK MUZLU RULO PASTA TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine şeker ilave ederek mikserle yüksek devirde en az 5 dk çırpın.Şeker iyice eriyip köpük köpükolsun.

✔️ Üzerine sütü, sıvı yağı ekleyin.

✔️ Unu, kabartma tozunu, nişastayı ve vanilyayı da eleyerek karışıma yedirin 1 dk çırpıp (Fazla çırpmayın) çok katı olmayan bir pandispanya hamuru elde edin. 

✔️ Yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye hamuru güzelce yayın. Tepsiyi zemine bir kaç kez vurarak hava kabarcıklarının dışarı çıkmasını sağlayınki dümdüz olsun..

✔️ Önceden ısıttığınız 180°C fırında 15 dakika pişirin. (Kontrollü olun, kürdan testiyle kontrol edin.

✔️ Uygun bir tencereye krema için gerekli olan tüm malzemeleri koyun. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan altıktan sonra üzerine yarım poşet toz krem şanti ilave edip mikserle güzelce çırpın. Kremanız daha lezzetli olacaktır.Ara ara karıştırın ki üstü kabuk bağlamasın.

✔️ Bu arada soğuyan kekin kenarlarını ince bir tabağa halinde kesin ki rulo pastamızın hepsi dümdüz olsun. 

✔️ Kekin üzerinde kahverengi kısmı alın süngerimsi görünümde olması önemli.

✔️ Keki ters çevirip yağlı yağıdı da çıkarın. Bıcak yardımıyla 8 eşit parçaya bölün.

✔️ Soğuyan muhallebiyi kekin üzerine yayın. Muz parçaları ve çikolata parçaları serpiştirin ve rulo yapın.

✔️ Servis tabağına ruloları tek tek yerleştirin. En son benmari usulü erittiğiniz çikolatalarla çizgiler oluşturup antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Ya da sadece pudra şekeri serpip çilek dilimi koyabilirsiniz nasıl arzu ederseniz.

✔️ Buzdolabında en az 2 saat dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır. 

Şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

En Yeniler