Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Tüm püf noktalarıyla mozaik kek tarifi
Kekler, çay saatinlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bugün görüntüsüyle sofralarınızı renklendirecek mozaik kek yapmaya ne dersiniz?
TÜM PÜF NOKTALARIYLA MOZAİK KEK İÇİN MALZEMELER
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker ( tatlı seviyorsanız şekeri 1,5 bardak ekleyebilirsiniz)
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1, 5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet limon kabuğu rendesi
TÜM PÜF NOKTALARIYLA MOZAİK KEK YAPILIŞI
- Derin bir çırpma kabına yumurtaları kırın. 2-3 dakika çırpın.
- Ardından şekeri de çırpıp yüksek ısıda 3 dakika çırpın. (Hep aynı yönde çırpmaya özen gösterin)
- Süt ve yapı ekleyin, çırpmaya devam edin.
- Ardından kabartma tozunu, vanilyayı, rendelenmiş limon kabugunu ve unu ekleyerek akışkan bir kek hamuru elde edin.
- Ardından kek hamurunu ikiye bölün.
- Kek hamurundan birine kakoo döküp tekrar çırpın.Eğer katılaşırsa hamurunuz çok az süt ilave edebilirsiniz.
- Baton kek kalıbınızı tereyagı ile yağlayın.
- Eşit bi şekilde sırayla bir sıra kakaolu kek kek hamurundan, bir sıra sade kek hamurundan dökerek bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 1 saat pişirin. (Isı düşük olduğu için daha uzun sürede pişiyor ama bu şekilde deneyin mutlaka)
- Fırından çıkan kekinizi 5 dakika sonra ters cevirin.
- Soğuyan kekinizi dilimleyerek servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.