Haşhaşlı mini çörek tarifi nasıl yapılır
İster kahvaltıya ister çay saatine minik porsiyonlar halinde haşhaşlı çörek yapmak ister misiniz? İşte tel tel ayrılan, yumuşacık, tam ölçülü haşhaşlı mini çörek tarifi
HAŞHAŞLI MİNİ ÇÖREK İÇİN MALZEMELER
- 1,5 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yumurta
- Yarım paket kuru maya
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı haşhaş ezmesi( kavrulup çekilmiş haşhaş olursa lezzeti daha güzel olur)
HAŞHAŞLI MİNİ ÇÖREK NASIL YAPILIR
- Yoğurma kabına mayayı,ılık sütü ve toz şekeri alın ve karıştırın.
- Üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurtanın akını ekleyin.
- Azar azar un ilave ederek ele yapışan, yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamuru 45 dakika ılık bir ortamda mayalandırın.
- Hamurun aralarına sürmek için iç harcını hazırlayın. Bunun için için tereyağını ocakta eritin. Sıvı yağı ve haşhaşı ekleyip pürüssüz bi hale gelene kadar iyice karıştırılır.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün. Bezelerden birini unsuz merdane yardımıyla açın.
- Açtığımız bezeye önceden hazırladığımız haşhaşlı karışımı sürün ve rulo şeklinde dürüp küçük küçük kesin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Diğer hamuru da aynı şekilde açıp, haşhaşlı harcı sürüp rulo yapın. Tepsiye dizin.
- Üstüne yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede üzerileri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra üzerine ince bi mutfak bezi örterseniz daha yumuşak çörekleriniz olur.
- Afiyet olsun.
PÜF NOKTASI
- Hamur ele yapışan kıvamda olmalı.
- Fırında çok bekletirseniz sertleşir.
- Mayalandıktan sonra şekil verirken un kullanmayın. Yoksa çörekleriniz sert olur. Elinizi hafif yağlarsanız kolaylıkla açabilirsiniz.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.