Tam Kıvamında Pastane Poğaçası Tarifi

Tam Kıvamında Pastane Poğaçası Tarifi
Pastanelerde hem görünüşüne hem lezzetine hayran kaldığınız o poğaçayı evinizde siz de yapabileceksiniz. İşte lezzet bombası o tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Püf noktalarıyla pastane poğaçası

Poğaçalar hem kahvaltıda hem çayın yanında severek yediğimiz lezzetlerden. Çoğu kişi için pastanelerdeki poğaçalar daha lezzetli ve cezbedici olsa da bu tariften sonra fikriniz değişecek.

Sıkı durun artık görünüşüyle sizi kendine hayran bırakan ve satın almanızı sağlayan o poğaçayı artık siz de evde yapabileceksiniz! Hemen tam kıvamında pastane poğaçası tarife geçelim...

PASTANE POĞAÇASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket kuru maya

İç harcı için

  • Tulum peynir, maydanoz, pul biber (İstediğiniz iç harcını hazırlayabilirsiniz)

Not: Ben hamura ruşeym ve keten tohumu koyuyorum çok güzel oluyor siz de dilerseniz ekleyebilirsiniz, şart değil

PASTANE POĞAÇASI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştırın.

✔️ Ardından azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı çok önemli elinize yapışacak bir hamur olması lazım. Sakın unu fazla kaçırmayın.

✔️ Hamurun üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakın.

✔️ Bu arada peynirli harcı bir kapta karıştırın. Harcınız hazır olsun.

✔️ Hamuru bezelere ayırın. Her bir bezeyi tezgahta elinizle inceltin, tatlı tabağı büyüklüğüne getirin. Bir tarafına bıçak yardımıyla çizikler atın. Diğer kısmı üzerine kapatın. İç harcını koyun.

pastane-pogacasi-1.jpg

✔️ İkiye katlayıp elinizle bastırın. pastane-pogacasi-2.jpg

✔️ Fırın tepsisine yağlı kağıt serip dizin. Bu şekilde 30 dakika mayalandırın.

✔️ 1 büyük yumurtanın sarısını açmaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirin.

pastane-pogacasi-3.jpg

✔️ Fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bez örtüp 10 dakika bekleyin. Sonra bezi çekebilirsiniz. Yumuşacık pamuk gibi pastane poğaçalarınız servise hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
pastane-pogacasi-4.jpg

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler