Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Tadı damağınızda kalacak mayasız saya çöreği tarifi

Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Tadı damağınızda kalacak mayasız saya çöreği tarifi

Maya kullanmadan hem çok lezzetli hem de pratik bir lezzet hazırlamaya ne dersiniz?Tel tel ayrılan saya çöreği kahvaltılarınıza, 5 çaylarınıza eşlik edecek...Çoğumuzun, Instagramda Nermin Yazılıtaş'la tanıdığı saya çöreği Yozgat ve Sivas yöresinde sıkça yapılmaktadır. Haydi tarifimize geçelim...

SAYA ÇÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

Malzemeler 2 adet çörek için verilmiştir

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kg un (9 su bardağı)

.Aralarına sürmek için;

  • 200 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ .

Üzerine sürmek için;

  • 2 adet 

SAYA ÇÖREĞİNİN YAPILIŞI

  1. Yoğurma kabınıza süt, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu alın.
  2. Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  3. Hamuru ağzı kapalı 10 dakika dinlendirin.
  4. Bu arada tavada tereyağını eritip(kavurmadan) sıvı yağ ekleyin.
  5. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya ayırın ve bezeleri yuvarlayın.
    saya-coregi-detay-1.jpg
  6. 4 taneden bir tane 4 taneden bir tane saya çöreği yapacağız.
  7. Tezgahınızı unlayarak fırın tepsisi büyüklüğünde açın. 
    saya-coregi-detay-2.jpg
  8. Açtığınız yufkayı yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun ve üzerini yağlayın.
    saya-coregi-detay-3.jpg
  9. Diğer iki yufkayı da açıp aynı işlemi yapın.
  10. Üst üste koyduğunuz yufkaları rulo yapın.
    saya-coregi-detay-4.jpg
  11. Bir ucundan tutarak sarın, gül böreği haline getirin.
    saya-coregi-detay-5.jpg
  12. Bu şekilde kapalı olarak 1 saat dinlendirin.
  13. Bu arada diğer 4 beze için de aynı işlemi tekrarlayıp ikinci çöreğinizi hazırlayın.
  14. 1 saat sonunda yağlı kağıt üzerinde oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine 1 adet yumurta sürüp çatalla çizikler atın.
    saya-coregi-detay-6.jpg
  15. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  16. Fırından çıkınca ıslak bir mutfak bezi örtüp 10-15dakika dinlendirip servis edin.
  17. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber