Mayasız saya çöreği tarifi nasıl yapılır
Maya kullanmadan hem çok lezzetli hem de pratik bir lezzet hazırlamaya ne dersiniz?Tel tel ayrılan saya çöreği kahvaltılarınıza, 5 çaylarınıza eşlik edecek...Çoğumuzun, Instagramda Nermin Yazılıtaş'la tanıdığı saya çöreği Yozgat ve Sivas yöresinde sıkça yapılmaktadır. Haydi tarifimize geçelim...
SAYA ÇÖREĞİ İÇİN MALZEMELER
Malzemeler 2 adet çörek için verilmiştir
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
.Aralarına sürmek için;
- 200 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ .
Üzerine sürmek için;
- 2 adet yumurta
SAYA ÇÖREĞİNİN YAPILIŞI
- Yoğurma kabınıza süt, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu alın.
- Azar azar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru ağzı kapalı 10 dakika dinlendirin.
- Bu arada tavada tereyağını eritip(kavurmadan) sıvı yağ ekleyin.
- Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya ayırın ve bezeleri yuvarlayın.
- 4 taneden bir tane 4 taneden bir tane saya çöreği yapacağız.
- Tezgahınızı unlayarak fırın tepsisi büyüklüğünde açın.
- Açtığınız yufkayı yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun ve üzerini yağlayın.
- Diğer iki yufkayı da açıp aynı işlemi yapın.
- Üst üste koyduğunuz yufkaları rulo yapın.
- Bir ucundan tutarak sarın, gül böreği haline getirin.
- Bu şekilde kapalı olarak 1 saat dinlendirin.
- Bu arada diğer 4 beze için de aynı işlemi tekrarlayıp ikinci çöreğinizi hazırlayın.
- 1 saat sonunda yağlı kağıt üzerinde oklavayla servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine 1 adet yumurta sürüp çatalla çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkınca ıslak bir mutfak bezi örtüp 10-15 dakika dinlendirip servis edin.
- Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.