Çayın yanına ne yapsam diyenlere kremalı havuçlu kek tarifi

Çayın yanına ne yapsam diyenlere kremalı havuçlu kek tarifi
Bugün kahvenin çayın yanına yakışacak, keyfinize keyif katacak mükemmel bir kek tarifimiz var. İşte lezzetiyle nemli dokusuyla yiyenlerin gönlünde ayrı bir yere sahip olan yumuşacık kremalı havuçlu kek tarifi...

Havuç, ceviz ve tarçının muhteşem uyumuyla ortaya çıkan harika bir kektir havuçlu kek. Bir de üzerine krema varsa tam bir lezzet bombası olur o kek. Krema yapmak istemediğinizde üzerine sadece pudra şekeri serptiğinizde bile mükemmel olur. Haydin tadı damağınızda kalacak, lezzetiyle görüntüsüyle iştah kabartacak kekimizi yapalım.

Kremalı havuçlu kek için hangi malzemeler gerekli?
Keki için;
➞ 4 adet yumurta
➞ 1.5 su bardağı şeker
➞ 1 su bardağı sıvıyağ
➞ 3 adet rendelenmiş havuç
➞ 2 paket kabartma tozu
➞ 1 paket vanilya
➞ 1 su bardağı ceviz
➞ 1 tatli kaşığı tarçın
➞ 1 su bardağı süt
➞ 2.5 su bardağı un
Üzeri için;
➞ 200 gr labne peynir
➞ 200 gr tereyağı
➞ 2 yemek kaşığı limon suyu
➞ 1 su bardağı pudra şekeri

Kremalı havuçlu kek nasıl yapılır?
✔️ Kremasını hazırlayalım. Bunun için pudra şekerini ve tereyağını mikserle çırpın. Ardından labne peynirini ve limon suyunu ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Labne peyniri sevmiyorsanız tencereye 1 litre süt, 5 yemek kaşığı şeker, 2 dolu yemek kaşığı un, 2 dolu yemek kaşığı buğday nişastası koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.Ocağın altını kapatınca 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin. Soğuduktan sonra 1.5 paket toz krem şanti ekleyip 3 dakika mikserle çırpın. Her ikisi ile de lezzelti oluyor. Hazırladığınız kremayı buzdolabına kaldırın.
✔️ Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp 5 dakika çırpın. Sıvı yağı, sütü ekleyin. Rendelediğiniz havucu, iri çekilmiş cevizi ilave edin. Kabartma tozunu, vanilyayı, tarçını ve unu ekleyip çırpmaya devem edin. Yuvarlak kelepçeli kalıbı tereyağ ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklışık 45 dakika kadar pişirin. Ya da dikdörtgen borcama döküp kare kare de kesin.
✔️ Dilerseniz üzerine iri çekilmiş ceviz veya badem serpip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler