Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Erzurum usulü kadayıf dolması tarifi

Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Erzurum usulü kadayıf dolması tarifi
Erzurum yöresine ait harika bir lezzet olan kadayıf dolmasını tatmadıysanız çok şey kaçırdınız! Neyse vakit kaybetmeden deneyin:) Yumurtalar kokar mı acaba diye tereddüt etmeyin, hiç koku olmuyor. Püf noktalarına dikkat ederseniz bir erzurumlu gibi kadayıf dolması yapmamanız için hiç bir neden yok... İster 5 çayına yapın, ister davet sofralarınıza eşlik etsin. Cevizin kadayıfla buluşmasıyla ortaya çıkacak o muhteşem lezzete kimse hayır diyemeyecek:)

Erzurum Kadayıf Dolması İçin Malzemeler

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Kadayıf için

  • 1 kilo yaş taze kadayıf
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Kadayıfları bulamak için;

  • 3 yumurta (iyice çırpılacak)
  • Kızartmak için sıvı yağ

Malzemelerle toplam 15 adet kadayıf dolması çıkmaktadır.

Erzurum Kadayıf Dolmasının Yapılışı

  1. Öncelikle şerbet malzemelerini tencereye ekleyin. Kaynadıktan sonra 20 dakika süre tutun ve ocağın altını kapatın. Şerbetimizi soğuk kullanacağımız için soğuması önemli.
    kadayif-dolmasi-detay-1.jpg
  2. Geçelim kadayıfları sarmaya.
  3. Önemli olan kadayıfın ne kadar taze olduğu aslında. Alırken buna dikkat edin. İmkanınız varsa yufkacılarda satılan günlük kadayıfı alın. 
  4. Elinize biraz kadayıfı alın. Kenarına iri kıyılmış cevizi ekleyip sımsıkı sararak rulo haline getirin.
  5. Bitiş yeri altta gelecek şekilde bir tabağa yerleştirin.
  6. Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  7. Sos için gererkli olan yumurtaları çırpın. Bu aşama önemli. Ne kadar iyi çırparsanız o kadar iyi olur.
  8. Yaptığınız dolmaları sosa bulayın. Her tarafına sos işlesin. Ama sakın sıkmayın.
    kadayif-dolmasi-detay-2.jpg
  9. Sosladığınız kadayıfları bir servis tabağına alın.Bu arada tavaya bolca sıvı yağ ekleyip ısıtınIsınmış olan yağa kadayıfları atıp harlı ateşte kızartın. 
    kadayif-dolmasi-detay-3.jpg
  10. Soğuk olan şerbete sıcak sıcak atın.
    kadayif-dolmasi-detay-4.jpg
  11. Şerbeti çekince servise hazırdır. (5 dakika yeterli olur). Afiyet şeker bal olsun
    kadayif-dolmasi-detay-5.jpg

Servis Önerisi

Kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

Üzerine antep fıstığı tozu serpebilirsiniz.

Püf Noktası

Yumurta kokmaması için yumurtalara buladıktan sonra bekletmeden kızartın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler