Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Damla çikolatalı kakaolu kek tarifi

Çayın yanına ne yapsam diyenlere: Damla çikolatalı kakaolu kek tarifi

Siz çayı koyup servis edene kadar hazır olacak pratik bir kek tarifi... Çat kapı misafiriniz mi geldi ya da canınız çayın yanına bişeyler mi istedi kırın yumurtaları başlayın tarifi yapmaya. Yumuşacık dokusuyla tadı tadamağınızda kalacak damla çikolatalı kakaolu kek tarifi için buyrun...

DAMLA ÇİKOLATALI KAKAOLU KEK İÇİN MALZEMELER

  • 3 yumurta 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 türk kahvesi fıncanı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz 
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata

Üzeri için

  • Benmari usulü eritilmiş 1 paket sütlü çikolata

havuclu-cevizli-kek-malzemeler.jpg

DAMLA ÇİKOLATALI KAKAOLU KEKİN YAPILIŞI

Bir kaba aldınız yumurta ve şekerinizi şeker eriyene ve köpük köpük olana kadar güzelce çırpın. Yağınızı ve sütünüzü ekleyerek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kaseye aldığınız un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı karıştırdıktan sonra eleyerek kabınıza ilave edin. Mikser yardımıyla kekinizi kıvam alana kadar çırpın. En son damla çikolata ve cevizi kaba alarak bir kaşık yardımıyla karıştırıp yağladığınız kek kalıbınıza dökün. Kalıbınızı bir iki kez zemine hafif vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Böylece kekiniz daha güzel ve düzgün kabaracak.

Önceden ısıttığınız 175 derece fırında alt üst ayarda kekinizi 40-45 dakika pişirin. Kekiniz pişerken fırınınızın kapağını ilk 30 dakika kesinlikle açmayın. Kekinizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. İlk sıcaklığı ile kabınızdan çıkarmaya çalışırsanız kekiniz dağılabilir. Soğuyan ve kalıbından çıkarttınız kekinizin üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun .

Servis Önerisi

Üzerine meyve dilimleyebilir, hindistan cevizi ya da antep fıstığı serpebilirsiniz.

Püf noktaları: Kekinizi sürekli aynı yönde çırpmak yerine, yön değiştirerek çırparsanız kekinizdeki hava kabarcıklarını yok etmiş ve böylece daha güzel kabarmasını sağlamış olursunuz. Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Kek hamurunuzu hazırladıktan sonra bekletmeden pişirin.

Etiketler :
En Yeniler