Çayın yanına ne yapsam diye kara kara düşünmeyin! Tam Ölçülü Lezzet Garantili Alman Keki Tarifi

Çayın yanına ne yapsam diye kara kara düşünmeyin! Tam Ölçülü Lezzet Garantili Alman Keki Tarifi

Yumuşacık keki ve enfes kremasıyla çayınızın yanı boş kalmasın diye size yapımı oldukça pratik Alman Keki tarifini paylaşıyoruz.

Bugün sizlere benim favori kremalı keklerimden biri olan Alman kekinin yapımını paylaşacağım. Bu tarif yiyen herkesten tam not alıyor, garantili ve tam tutan bir tarif yani. Düşünmeden yapabilirsiniz:) Kim "misafirim gelecek ne yapsam" diye bana danışsa uğraştırmadığı ve lezzet garantili olduğu için bu tarifi öneririm. 

Siz de bu keke bir şans verin ve damakları çatlatacak bu tarifi deneyin.

Çok fazla lafı uzatmadan yemelere doyamayacağınız bu lezzetin yapımına geçelim

ALMAN PASTASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Keki için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ (Ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Kreması için;

  • Yarım litre su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı

Arası için;

  • 2 adet muz  (isteğe bağlı)
  • Rendelenmiş çikolata da güzel oluyor.

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

alman-keki-2.jpg

ALMAN PASTASI TARİFİNİN YAPILIŞI

Derin bir kaba yumurtaları kırın. Şekeri de ekleyip yüksek devirde şeker eriyene kadar 4--5 dakika mikserle çırpın. Sıvı yağı, sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. Ardından unu, kabartma tozunu ve vanilyayını eleyerek karışıma ekleyin ve en fazla 1 dakika çırpın. Daha fazla çırparsanız kekiniz güzel kabarmaz. Kek kalıbınızı tereyağı ile yağlayın. Kek hamurunuzu kalıba döküp ve kalıbınızı bir iki kez zemine hafif vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. En küçük boy yuvarlak borcam da kullanabilirsiniz. 170 derecede soğuk fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu arada kremanın yapımına geçelim. Tereyağı hariç tüm malzemeleri tencereye koyun ve çırparak orta ateşte karıştırarak pişirin. Göz göz olup krema kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Ocaktan inen kremanın içine tereyağını ekleyip ara ara karıştırarak soğumasını sağlayın. 

Kek soğuduktan sonra bıçak yardımıyla ortadan ikiye yatay olarak kesin. Hazırladığınız kremanın tamamıını (soğuduktan sonra)  sürün. Eğer isterseniz muz dilimleyebilir ya da çikolata rendeleyebilirsiniz. 5 dakika sonra diğer keki kremanın üzerine kapatın. 

Kekin üzerine pudra şekeri eleyip servis edebilirsiniz. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
En Yeniler