Nermin Yazılıtaş'tan Mayasız Patatesli Tepsi Böreği Tarifi

Nermin Yazılıtaş'tan Mayasız Patatesli Tepsi Böreği Tarifi
Ağızda enfes bir tat bırakan patatesli börek tarifi yazımızda... İşte lezzetli patatesli börek yapmanın püf noktası

Instagram fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş'ın harika patatesli börek tarifini sizler için paylaşıyoruz. Sonuç gerçekten efsane, siz de mutlaka deneyin.

El açması olarak yapılan ve kat kat bir lezzete sahip bu böreğin püf noktası sirkede saklı. Üstelik incecik hamur açmayı bilmenize de gerek yok. Yapımı oldukça kolay.

Unutmadan iç harcı patatesli olmak zorunda değil elbette. Alternatifler mutfağınızda gizli :) Ispanaklı, peynirli, pırasalı, kıymalı istediğiniz gibi yapabilirsiniz.

PATATESLİ BÖREK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke

Aralarına sürmek için:

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı

İç harç için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 5-6 orta boy patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz, karabiber,maydonoz ve pul biber

Üzerine sürmek için;

  • 1 yumurtanın tümü
  • Bir tatlı kaşığı sıvıyağ

PATATESLİ BÖREK TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Öncelikle iç harcını hazırlayalım. Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. Kabuklarını soyup kenarda bekletin. Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp tavada zeytinyağı ile soteleyin. Salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından haşlanmış patatesleri ezip karışıma ekleyin 3-4 dakika soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Tuzunu ve baharatını ekleyin ve ocağın altını kapatın. Ilıdıktan sonra ince doğranmış maydanozu ilave edip karıştırın. Patatesli iç harcınız hazır.

✔️ Hamurun yapılışına geçelim. Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın. Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru dinlenmeye bırakın. 10-15 dakika dinlenmesi yeterli.

✔️ Diğer taraftan aralarına sürmek için küçük bir tavaya sıvı yağını ve tereyağını koyup eritin.

✔️ Böreği yapmaya başlayalım. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırın. İlk bezeyi unlayarak ince olmayacak şekilde yufka şeklinde açın. Üzerini yağlayıp zarf şeklinde katlayın.2.bezeyi de aynı şekilde açın. Ortasına zarf şeklinde katladığımız ilk bezeyi koyup tekrar aynı şekilde kapatın. 3. de de aynı şekilde yufka şeklinde açın ve hazırladığınız zarfı ortasına koyup katlayın. Bu böreğimizin alt katı olacak. Diğer 3 yufka için de aynı işlemi tekrarlayıp böreğin üst katı için olan zarfı oluşturun. hazırlayıp üzerlerini kapatıp Yarım saat dinlendirelim.

✔️ Birleştirme aşamasına geçelim. Tezgahı hafif unlayarak zarfın birini tepsi büyüklüğünde merdane ile açın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin . Üzerine patatesli iç harcınızı güzelce yayın. Kalan zarfı da aynı şekilde açıp harcın üzerine yerleştirin. Yumurta karışımını böreğin üzerine sürüp çatal ile delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Kare kare dilimleyerek servis edebilirsiniz.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler