Çayın Yanına Lokum Gibi Bir Lezzet! Lokumlu Kurabiye Tarifi

Çayın Yanına Lokum Gibi Bir Lezzet! Lokumlu Kurabiye Tarifi
Çayın yanına en iyi lezzet Lokumlu Kurabiyedir.. Gerçekten de adı gibi lokum... Eğer sizde bugün ne pişirsem diye kara kara düşünüyorsanız bu tarif size göre..

Çay yaparken çayın yanına genelde kurabiye ya da kek yaparım. Pasta yapmak açıkçası uğraştırıyor.

Genelde tercih etmiş olduğum kurabiye ise lokumlu kurabiyelerdir. Şimdi sizlere vereceğim bu tarif sayesinde harika kurabiyeler yapabileceksiniz.

Sizler için lokumlu kurabiyenin tarifini veriyorum. İster 5 çayına ister sabah kahvaltısına yapın çay yanına en iyi giden lezzettir bu :)

Lokumlu Kurabiye İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı. (oda sıcaklığında olsun)
  • 1 kahve fincanı ile sıvı yağ.
  • 150 gr yoğurt.
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilin
  • 3-4 su bardağı ile un (aldığı kadar)
  • 1 kase ile lokum(güllü olsun)
  • Yarım su bardağı ile pudra şekeri(bulamak için)

Lokumlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle oda sıcaklığına gelen tereyağını, sıvı yağı ve yoğurdu bir kabın içinde güzel bir şekilde karıştırın. Daha sonra vanilyayı, kabartma tozunu ve unu az az içine ilave edin.

Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ediniz. Ve hamurdan cevizin büyüklüğünde parçalar koparın, toplar yapın.

Her birini de eliniz ile açın ve ortasına lokum yerleştirin. Tekrardan yuvarlak yaparak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin.

Daha önceden ısıttığınız 180 derecelik fırın da üzeri pembeleşene dek yaklaşık 10 dakika pişirin. Daha sonra fırından alın ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Lokumlu kurabiyemiz servise hazır. Herkese afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler