Çayın Yanı Boş Kalmasın! Lokum Gibi Kremasıyla Akıllara Zarar Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

Çayın Yanı Boş Kalmasın! Lokum Gibi Kremasıyla Akıllara Zarar Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi
Çayın yanına canınız pasta çektiyse pastaneye koşmadan mutfağa alalım sizi. Görüntüsü lezzeti 10 numara. Kreması çok lezzetli. Kakaolu kekin muzla kremayla uyumuna bayılacaksınız. İşte size porsiyonluk minik köstebek pasta tarifi...

Bu pastanın hem görüntüsü hem lezzeti şahane. Tam kahvenin çayın yanında yemelik. Servisi kolay olduğu için benim en sık yaptığım pastalardan. Küçük bir hatırlatma yapayım .Bir gün önceden yapın kia üzerindeki kek kırıntıları iyice yapışsın kremaya ve yerken dağılmasın.

Lafı uzatmadan tarifimize geçelim, damakları şenlendirelim.

PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?

Keki hamuru için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağına yakın un (kontrollü koyun)

Kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 3 silme yemek kaşığı un
  • 3 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı

PORSİYONLUK KÖSTEBEK PASTA NASIL YAPILIR?

✔️ Öncelikle keki hazırlayalım. Derin bir kaba yumurtayı ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar mikserle 5 dakika çırpın. Sütü, sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edin.  Ardından kabartma tozunu, unu, kakaoyu ekleyip 1 dakika çırpın. Kek hamurumuz hazır. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamuru yerleştirip eşit bir şekilde yayın. 170 derece pişirin. 

✔️ Kremayı hazırlayalım. Tereyağı ve vanilya hariç tüm krema malzemelerini tencereye koyun. Güzelce karıştırın. Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra pişirin. Fokur fokur kaynayınca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Ilıyınca 1 paket toz krem şantiyi direk koyup 5 dakika çırpın. Kremamız da hazır.

✔️ Kek soğuduktan sonra su bardağı ile kesin. Porsiyonluk olunca servisi kolay oluyor. Kalan kekleri de robottan geçirip geniş bir kaseye alın.

✔️ Yuvarlak kek diliminin üzerine muz yerleştirin. Üzerine kremadan sıkın. Ben krema torbasına koyuyorum pratik oluyor sıkmasız. Siz dilerseniz kaşıkla da sürebilirsiniz.Elinizle kasedeki kek parçalarından üzerine yerleştirip kekin üzerini tamamen kaplayın. Hepsi bu kadar.

1 gün dinlendirmenizi tavsiye ediyorum. Servis ederken çikolata sosu, muz dilimleri, antep fıstığı kullanabilirsiniz

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. 

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler