Çay saatine ne yapsam diyenlere: Lezzetiyle tadına doyum olmayacak sade örgülü poğaça tarifi

Çay saatine ne yapsam diyenlere: Lezzetiyle tadına doyum olmayacak sade örgülü poğaça tarifi

Hem doyurucu, hem besleyici poğaçalara kim hayır der ki! Siz de fırına girdiğinde puf puf kabaran, kahvaltılarınızın, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak örgülü poğaçalar yapmak ister misiniz?

ÖRGÜLÜ POĞAÇA  İÇİN MALZEMELER

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tane yumurta ( sarısı üstüne, beyazı içine)
  • Aldığı kadar un

ÖRGÜLÜ POĞAÇA  YAPILIŞI

  1. Yoğurma kabına ılık sütü ve mayayı alın, karıştırın.
  2. Önce sıvı malzemeleri ekleyin.
  3. Diğer malzemeleri de eklenip güzelce yoğulun. Hamurun kıvamı yumuşak ele yapışan bi hamur olmalı. un fazla dökerseniz poğaçalarınız sert olur.
  4. 45 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamuru 24 bezeye ayırın.
  6. Her birine saç örgüsü şekli verilir. 12 tane bir tepsiye 12 tane diğer tepsiye olacak şekilde tepsilere yerleştirilir.
  7. Fazla koyulursa fırında kabaracagi için birbirine yapışıp içini çekmeyebilir.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    orgulu-pogaca-tarif-1.jpg
  9. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 30 dakika)
  10. Fırından çıkınca üzerini bi bez örterseniz daha yumuşak poğaçalarınız olur.
  11. Afiyet olsun.

Not: Ölçülerden 2 tepsi çıkmaktadır.

PÜF NOKTASI

  • Hamur ele yapışan kıvamda olmalı.
  • Fırında çok bekletirseniz poğaçalarınız sertleşir.
  • Mayalandıktan sonra şekil verirken un kullanmayın.  Yoksa poğaçalarınız sert olur. Elinizi hafif yağlarsanız kolaylıkla şekil verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber