Çay saatine ne yapsam diyenlere: Çocukluğunuzu hatırlatacak, bayatlamayan , klasik anne keki tarifi
Doyumsuz lezzetiyle çocukluğunuzun kekini yapma sırası sizde!
BAYATLAMAYAN, KLASİK ANNE KEKİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 5 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet vanilya
- 2 kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
BAYATLAMAYAN, KLASİK ANNE KEKİNİN HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta yumurta ve şekeri, şeker eriyene kadar yüksek devirde mikser yardımıyla çırpın
Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edin.
Bu karışımın içerisine unu eleyerek azar azar ilave edin. En son vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin.
Karışımınızı yağlanmış unlanmış orta boy tepsiye aktarın. Bu aşamada hamurun çok azını ayırıp kakoo ileve ederek tekrar çırpın. Kakoo eklediğimiz için çok az süt ile çırparsanız daha iyi olur.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. (Fırınınızın ayarına göre süre değişebilir.)
Dilimleyerek servis edin.
Ek Bilgi:
Bu tarifte, 36 cm yuvarlak fırın tepsisi kullanılmıştır. İsterseniz dikdörtgen borcama da yapabilirsiniz.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.