Sultan sarması tarifi nasıl yapılır
Favori tatlınız olmaya aday! Sütlü tatlıların baştacı sultan sarmasını yedikçe yiyesiniz gelecek. İşte size hem kolay hem masrafsız hemde hafif lezzetli bir tarif! Üstelik bu tarif ile yapılan sultan sarmaları çatlamıyor
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 50 gr tereyağı
Üzeri için;
- 1 su bardağı hindistan cevizi tozu
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
YAPILIŞI
- Derin bir tencereye sütü, unu, şekeri ve kakaoyu ekleyin.
- Kaynayana kadar sürekli karıştırın.
- Kaynayınca tereyağını ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
- Büyük boy fırın tepsisini su ile yıkayın. Fazla suyunu dökün. Tabanını bolca hindistan cevizi ile kaplayın.
- Hazırladığınız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine yayın.
- Bu şekilde soğumaya bırakın.
- Bu arada krem şantiyi soğuk süt çırparak hazırlayın.
- Muhallebi en az 30 dakika kadar soğuduktan sonra hazırladığınız krem şanti ile kaplayın.
- Buzdolabında an az 2 saat dinlendirin. (Tercihen 1 gün bekletin)
- Önce uzunlamasına bölün, sonra her bir parçayı 5'e bölerek 10 dilim elde edin.
- Spatula yardımıyla bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarın
- Pastanız servise hazır, afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.